49059 ogledov

To se bo po smrti kraljice zgodilo s Kate

Kate Middleton Instagram
Velika čast, hkrati pa bo stopila tudi v "velike čevlje".

Že vse od poroke prestolonaslednika princa Charlesa s Camillo leta 2005 se ugiba, kakšen naziv bo vojvodinja imela po tem, ko bo Charles postal kralj. Bo Camilli pripadel naziv kraljica ali ne?  Kraljica Elizabeta II. je v sporočilu ob obletnici v začetku februarja zapisala, da si iskreno želi, da bi Camillo, ko bo prišel ta čas, nazivajo s kraljico. Dodala je, da upa, da bodo Britanci nudili njenemu sinu in njegovi soprogi enako podporo, kot so jo njej. 

Znano pa je tudi, da bosta po smrti kraljice Elizabete II. nova naziva dobila tudi princ William in vojvodinja Kate, ki bosta postala Valižanska princ in princesa. Kraljevi komentator Phil Dampier je za portal New Idea povedal, da bo naslov princa in princese Walesa neizogibno podeljen Williamu in Kate, ko se princ Charles povzpne na prestol.

"Na Dvoru za zdaj ne bodo odkrito razpravljali o naslovu, vendar bo objavljen takoj, ko kraljica umre," pravi Dampier. "Javnost bo zelo vesela, da bo Kate prevzela naslov po Diani. Še nikoli ni bila bolj priljubljena in zagotovo je vredna tega naslova," je še dodal. Valižanska princesa je bil namreč uradni naslov Williamove pokojne mame, imenovane tudi princesa ljudskih src, Diane. 

princesa Diana | Avtor: Reuters Reuters

Za Kate in Willa pa ima Wales prav posebno mesto, tam je bil tri leta njun prvi skupni dom, ko je princ še delal kot pilot, kjer sta z rojstvom princa Georga tudi začela povečevati svojo družino. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice