Vizita za živali > Festival
42593 ogledov

Obkrožite ta dva datuma v juniju

Koledar A. Š.
Brezplačen dogodek, ki je lani privabil več kot 25.000 ljudi, bo letos še bolj pester in zanimiv.

Tako kot v preteklih letih bo tudi letošnji junij v Novi Gorici v barvah Žurnalovega Festivala za ljubitelje živali, ki bo potekal v sklopu Dežele prijateljev.

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Dobrodelno in izobraževalno obarvan dogodek boste lahko obiskali v nedeljo, 2. junija 2024, v primeru slabe vremenske napovedi pa dva tedna kasneje, torej v nedeljo, 16. junija. Odvijal se bo med 10. in 18. uro na Trgu Edvarda Kardelja pred novogoriško občino. Rdeča nit dogodka bo odgovorno skrbništvo živali. S festivalom želimo ozaveščati in krepiti zavest o pomenu zdravega odnosa do živali, predvsem pa najmlajše poučiti o čudovitem živalskem svetu. 

V deželi prijateljev bosta tudi tokrat dva festivala – poleg Festivala za ljubitelje živali še Robin Hood festival v organizaciji Radia Robin, kjer boste spoznali številne pravljične junake in se podali z njimi na pravo pustolovščino. Soorganizator Dežele prijateljev je Mestna občina Nova Gorica. Dogodek je povsem brezplačen in zato dostopen vsem. Sledite mu lahko TUKAJ.

Na festivalu bodo otroci v živo spoznali številne živali in njihove odgovorne skrbnike. Številni se bodo znebili strahu pred njimi in se naučili pravilnega pristopa do njih. Med drugimi bodo lahko pobliže spoznali lame, deguje, tenreke, papige, himalajske koze, konje, številne pasje in mačje pasme ter mnoge druge.

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Letos še pestrejše dogajanje

Prav tako se bodo lahko otroci udeležili številnih brezplačnih delavnic in lova na zaklad z lepimi doživetji ter manjšimi nagradami za vsakega udeleženca. Na novem prizorišču bo otrokom omogočeno tudi plačljivo jahanje in hranjenje mini kozic. Konjev bo veliko, zato upamo, da bodo vsi otroci lahko prišli na vrsto in prejeli izkušnjo, ki si jo bodo zapomnili še dolgo.

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Svoje otroške radosti bodo lahko izživeli v Deželi napihljivih igral, ki bo imela dobrodelno noto. V njej se bodo zbirali prostovoljni prispevki za humanitarno društvo KID, kjer zbirajo in podarjajo rabljene otroške obleke, obutev, igrače in hrano za družine v stiski.

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Obenem bodo v sklopu festivala obiskovalcem na voljo različne delavnice, kjer se bodo lahko brezplačno udeležili raznoraznih pregledov in se s strokovnjaki pogovorili o morebitnih zdravstvenih težavah njihovih ljubljenčkov.

kletka, zapor Slovenija Slovenija To je že 20 let prepovedano, pa se še kar dogaja. Pri nas!

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
To pa še ni vse! V popoldanskem času bo sledil ogled prijateljske tekme v novi kinološki disciplini HOOPERS v organizaciji pasje šole Blazno blatno pod vodstvom inštruktorice Alenke Gorjan. Kot letošnjo novost bodo v omenjeni pasji šoli pripravili še prav poseben prikaz tekmovalnega dog dancinga oz. plesa s psom. Gre za pasjo športno disciplino, ki se pri nas šele uveljavlja in nudi drugačen način sodelovanja s psom ter možnost kreativnega izražanja.

S tem pa letošnjih novosti še ni konec. Na osrednjem prizorišču se bodo lahko otroci udeležili tudi delavnice in tekme v Hobby horsingu – športni disciplini 21. stoletja, namenjeni otrokom in najstnikom. V omenjeni disciplini se posamezniki z ježo konjičkov na palici zgledujejo po pravem dresurnem jahanju in preskakovanju ovir.

 

Prav tako bo na osrednjem prizorišču potekal prikaz pasjega frizbija. Prvič pa se bodo otroci na festivalu lahko udeležili cirkuških delavnic. Program bo letos izjemno pester, zato se dogodka resnično splača udeležiti.

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Žurnalovci že komaj čakamo, da vidimo, kaj vse so pripravili sodelujoči. Če ste tudi vi že nestrpni in v velikem pričakovanju dogodka, lahko v tem prispevku preverite, kako smo na festivalu imeli lani.