Vizita za živali > Novice
1820 ogledov

Vam pes ob pozdravu prinaša darila?

Za to pasjo navado je kar več razlogov.

Ni večjega veselja kot priti domov, obrniti ključ in za vrati najti svojega psa, ki nas pričakuje z migajočim repom in najljubšo igračo ali odejo v gobcu. Ste se kdaj spraševali zakaj vam vznemirjen pes ob pozdravu prinese darilo?

Pes se poskuša umiriti

Lisa Colon Tudor, priznana pasja strokovnjakinja, pravi, da psi v prvi vrsti svojemu človeku prinašajo stvari, ker so vznemirjeni. "Pes zagrabi igračko, ker ve, da se bo tako nekoliko umiril. Tako se tudi poskuša izogniti neposrednega očesnega stika, ki je lahko za pse včasih neprijeten in lahko vzbuja agresivna čustva. Ko vas pozdravi z igračo vam želi povedati, da bi se raje igral, kot da bi vas napadel," ugotavlja Tudorjeva.

Vizita za živali Mu lahko ponudimo sir?

Vodji krdela prinaša darilo

Psi instinktivno vodji krdela prinašajo darila, s katerimi jim želijo ugoditi in jih razveseliti. Sicer vam najbrž darilo vašega psa, kar je pogosto najljubša igrača polna sline, ne bo veliko koristilo, ampak vašemu psu pomeni veliko. Če se boste vsakič nad darilom razveselili, pa je verjetnost večja, da vam bo vaš kuža prav vsakič, ko pridete domov, v pozdrav prinesel kakšno igračo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kris Kolintzas 🇬🇷 (@xkolintzas) on

Enostavno se želi igrati

Veliko psov svojim lastnikom, ko stopijo skozi vhodna vrata, prinese igračko tudi enostavno z namenom, da bi se igrali. Vašemu psu se zdi, da vas ni bilo celo večnost in zato bi se zdaj rad z vami igral in preživel nekaj časa.

Pes Vizita za živali Kako pameten je v resnici pes?

Najverjetneje je pa ta navada vašega psa posledica mešanice vseh naštetih razlogov. Vsekakor pa je znak, da vas je vaš pes izjemno vesel, ko pridete domov, in vas ima rad.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice