Volitve 2018
9834 ogledov

Kandidati, ki niso zbrali niti deset glasov

referendum drugi tir Saša Despot
To so kandidati, za katere je glasovalo manj kot deset ljudi

Najmanj glasov je na volitvah prejel Jožef Špes, ki je na listi Stranke slovenskega naroda prejel le štiri glasove, kandidiral pa je v kar dveh okrajih, Laško in Hrastnik.

Kandidat Združene desnice Ingo Falk Pasch Wallersberg je v dveh okrajih (Ljubljana Center in Ljubljana Šiška I) zbral le šest glasov, a bi to lahko šteli tudi kot uspeh, saj je Aleš Primc volivce pozval, naj jih ne volijo. Potem ko so jim zavrnili kandidatne liste v dveh volilnih enotah je namreč postalo jasno, da se bodo težko prebili v parlament.

Deset glasov je v dveh okrajih (Ormož, Gornja Radgona) zbrala Darja Čagran Stemelak iz Socialistične partije Slovenije.

Med kandidati, ki so kandidirali le v enem okraju, je najmanj glasov, le pet, v Šentjurju pri Celju zbral Rajko Gajić iz Socialistične partije Slovenije.

Po šest glasov so zbrali Polona Moravec Lubej (GAS, Gospodarsko aktivna stranka v Tržiču), in Kristina Vargazon (ista stranka v Ormožu), kandidatka Združene desnice na Vrhniki dr. Simona Medvešček in v Sevnici Vanja Bajt iz Socialistične stranke Slovenije.

Po osem glasov so zbrali Nada Drnovšek, kandidatka stranke Solidarnost, za pravično družbo v Hrastniku ter kandidatki Združene desnice Darinka Jurjevec in Barbara Taurer v Izoli in Slovenj Gradcu.

Devet glasov je v Slovenskih Konjicah zbrala kandidatka Solidarnosti Danijela Marjanović pet kandidatov pa je zbralo deset glasov: Jasna Vidakovič (Združena levica in Sloga v Ljutomeru), Brane Vovko in Mihaela Turk (Solidarnos v Sevnici in Zagorju ob Savi), Smiljan Purger (Združena desnica Ljubljana Vič Rudnik III) ter Karolina Dukarič Turšič (Stranka slovenskega naroda, Ljubljana Šiška IV).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.