Kaj dogaja
160 ogledov

S kolesom iz Ljubljane na Vinsko vigred v Metliki

zivljenje 16.04.13. kolesarjenje, kolesarji, foto shutterstock zivljenje 16.04.13. kolesarjenje, kolesarji, foto shutterstock
Kolesarski klub Metliška črnina v soboto, 19. maja prireja 36. Kolesarski izlet iz Ljubljane na Vinsko vigred v Metliko.

Kolesarski navdušenci bodo startali ob 8. uri v Ljubljani na železniški postaji Ljubljana-Rakovnik in od tam odkolesarili do cilja na Trgu svobode v Metliki, kjer bodo prispeli predvidoma ob 13. uri.

Startnina v višini 15€ ob predhodni prijavi (na dan prireditve je startnina 20€) vključuje za vsakega udeleženca sendvič, energijski napitek, sadje in vodo med postankom na Vrčicah, obrok hrane po lastni izbiri na Vinski vigredi, spominsko obeležje izleta (pokal) in bon za žrebanje nagrad. Organiziran bo avtobusni povratek v Ljubljano in kamionski prevoz koles.

Potek in namen izleta

Od starta na železniški postaji Rakovnik, po Dolenjski cesti skozi Škofljico, skozi tunel do Šmarja-Sap, Grosuplje, Mlačevo, Luče do naselja Krka. Po kratkem postanku naprej ob reki Krki skozi Žužemberk, Dvor, Podturn do Vrčic nad Semičem, kjer bo daljši postanek za malico. Nadaljevali bomo do Semiča, skozi Gradac do Metlike. Dolžina izleta znaša približno 100 km.

Izlet je namenjen vsem rekreativnim kolesarjem, ki se počutijo zdravi in sposobni odpeljati omenjeno progo. Otroci od 10. do 15. leta se lahko izleta udeležijo le v spremstvu staršev ali skrbnika. Proga je večinoma asfaltirana s 7 km utrjenega makadama in je primerna za cestna kolesa.

Več informacij ter pravila kolesarskega izleta lahko najdete na spletni strani Kolesarskega kluba Metliška črnina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice