Magazin > Lepota & telo
17336 ogledov

To se zgodi, če se za sedem dni odpovemo sladkorju

žlica sladkorja
Bi zmogli?

Vsi imamo radi sladke pregrehe, vendar se ne zavedamo, da je sladkor velik sovražnik našega zdravja. Ko ga izločimo iz prehrane, pride do pomembnih sprememb. Naravni sladkorji, ki jih najdemo v sadju, mleku in drugih živilih, niso težava, so dobri za naše zdravje in jih lahko preko omenjeni živil zaužijemo v večjih količinah. Veliko nevarnost pa predstavljajo industrijsko predelani in rafinirani sladkorji predstavljajo. Če jih izločite iz svoje prehrane, lahko močno izboljšate svoje zdravje, z lahkoto pa jih nadomestite z naravnimi nadomestki sladkorja, kot so med, stevia ali javorjev sirup.

Kaj se zgodi po prvem tednu? 

Če je v vašem prejšnjem življenjskem slogu prevladovala predelana hrana, sokovi, sode in sladkorji, boste verjetno še vedno v fazi razstrupljanja. Sladkor je navsezadnje zasvojenost in večine odvisnosti ni mogoče rešiti, če predhodno ne občutimo določenih simptomov in prebrodimo krizo. Prvi teden, če ste uživali veliko sladkorja, pa še malo dlje, boste v resnejših primerih lahko čutili hrepenenje po sladkorju, tesnobo in celo depresijo. Ti učinki navadno izzvenijo po prvem tednu, vendar glede na stopnjo odvisnosti od sladkorja lahko trajajo še kakšen teden ali dva. Če je vaš vnos sladkorja bolj zmeren in ste prešli na dieto, bogato z beljakovinami, vlakninami in zdravimi maščobami, bi se morali začeti počutiti precej dobro šele po sedmih dneh. Manj počasni boste, količina energije čez dan bo bolj stabilna, vaše razpoloženje pa se bo izboljšalo. 

Po mesecu dni brez sladkorja bo vaša želja po sladicah izginila, namesto tega se bo povečalo hrepenenje po beljakovinah in listnati zelenjavi. Če boste vse leto zdržali brez predelanih sladkorjev, se bo vaše zdravje znatno izboljšalo. Vaše telo se bo prilagodilo na delovanje osnovnih hranilnih snovi, najverjetneje pa boste izgubili tudi kilograme. Upoštevajte, da si kot del takšnega načina življenja občasno lahko privoščite nekaj sladkega. Cilj je, da se večino časa zdravo prehranjujemo, vendar če v svojo prehrano včasih vključite tudi "sladko izjemo", vam to ne bo prav nič škodilo.

To pa so pozitivne spremembe, ki se bodo zgodile na vašem telesu, če se boste odpovedali predelanim sladkorjem: Ohranjali boste telesno težo, imeli boste več energije, koža, lasje in nohti bodo bolj zdravega videza, uredili si boste prebavo in ne boste imeli več želje po sladkem.

 

Komentarjev 10
  • Avatar Classilesa
    Classilesa 01:06 15.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke -- www.Hosset.Com

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 19:02 14.junij 2020.

    Previdno s stevio, pri nas je bila celo prepovedana, ne priporoča je niti FDA. Lahko bi bila karcenogena in zmanjšuje moško plodnost. Res mora biti čista brez primesi ostalih substanc.

  • Snežinko 16:00 14.junij 2020.

    Kaj pa če bi se vi zmenili, kaj boste pisali? Sladkor v sadju je v enem članku zdrav, drugič pa ravno tako škodljiv kot predelan sladkor! In eno in drugo je neškodljivo (ja, tudi predelan beli in trsni sladkor!), če ...prikaži več se uporablja V ZMERNIH KOLIČINAH.

Sorodne novice