Magazin > Odnosi in prosti čas
1635 ogledov

Šest nasvetov za dober prvi vtis

stisk roke Profimedias
Telesna govorica je pri komunikaciji zelo pomembna in vsi si želimo napraviti dober prvi vtis. S temi šestimi triki boste osvojili vsakega sogovornika.

Govorite z globokim glasom. Kadar smo nervozni, govorimo z višjo frekvenco in takrat se naš glas sliši kot piskanje. Pred pogovorom zato globoko vdihnite in znižajte frekvenco glasu, saj globok glas pomirja sogovornika in vam daje višjo stopnjo avtoritete.

Ohranite očesni kontakt. Kadar z nekom govorite, ne pozabite na očesni kontakt, s tem sogovorniku sporočate, da vas zanima, kaj vam govori in da vam je mar. Normalno, ta kontakt od časa do časa prekinete s pogledom vstran, da vaš sogovornik ne bo imel občutka, da vanj buljite, zaradi česar mu lahko postane nelagodno. 

Ne pozabite na držo. Držite se vzravnano in samozavestno, vendar ne prevzetno. Če boste zgrbančeni, boste delovali nezainteresirano ali leno. S telesom se obrnite proti sogovorniku, s čemer boste pokazali interes, a ne preblizu, da ne posežete v njegov osebni prostor. 

Ne pretiravajte z nasmehom. Če se boste ves čas smejali in nasmihali, to lahko deluje neiskreno. Naj nasmeh ali smeh pride spontano, iskreno in ob prave trenutku. 

Bodite umirjeni. Če boste stalno migali z nogo ali po rokah vrteli svinčnik, sogovornik lahko dobi vtis, da vam je nelagodno ali celo, da se vam mudi. Pazite pa tudi ,da rok ali nog med pogovorom ne prekrižate, saj ta kretnja izraža nedostopnost. 

Stisk roke. Ko se predstavite ali poslovite, sogovorniku stisnite roko, a ravno prav. Vaša dlan naj ne bo mlahava, hkrati pa ga ne stisnite tako močno, da bi ga lahko zabolelo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.