Magazin > VIP
11128 ogledov

Ena žlahtna štorija: Nekateri igralci niso dobili plačila

Ena žlahtna štorija Planet TV
Menda se na honorar čaka tudi eno leto.

Nekateri igralci serije Ena žlahtna štorija še vedno niso dobili honorarja. Kdo je za to odgovoren, Planet TV kot naročnik ali produkcijska skupina Mangart? Igralci s prstom kažejo na Planet TV, kljub temu da imajo pogodbe sklenjene z Mangartom, saj jim le-ta ne more plačati, ker čakajo na denar s Planeta. 

"S snemanji smo zaključili 9.11, do danes še nisem dobil honorarja. Planet dolguje Mangartu. Pogodbe imamo sicer z Mangartom, vendar je Planet naročnik in tisti, ki ni plačal Mangartu, tako da Mangart ni tukaj ni kriv, oni so naredili vse, to lahko vprašate kogarkoli," pravi igralec Primož Forte, medtem ko igralec Matjaž Javšnik pravi, da je to povsem običajna praksa in da je na honorar kdaj čakal tudi eno leto. "Dogovorjeno je bilo, da nam plačajo po obrokih. Kdaj, pa nisem preverjal, ker se mi ne mudi. Ne bom rekel, da mi še niso plačali, ker imajo še čas, da mi plačajo. Ko je bila kriza, so plačevali tudi eno leto. Včasih plačajo že med snemanjem, včasih pa traja malo dlje, ampak dobi se vedno. Jaz nekih slabih izkušenj nimam, sploh z Mangartom. Vedno je bilo vse v roku, pa z njimi sodelujem že dvajset let," razlaga Javšnik. 

A očitno ne veljajo za vse enaka pravila, igralka Vesna Pernarčič namreč trdi, da so njej honorar že izplačali. 

Sašo Kolarič s produkcijske skupine Mangart pravi, da so navedbe igralcev resnične: "Žal moram odgovoriti pritrdilno. Moram pa vas dopolniti, saj ni tako samo z igralci. Tako je s celotno produkcijsko ekipo, ki je ustvarjala Eno žlahtno štorijo. Skoraj od samega začetka produkcije, so bila nakazila Planet TV-ja zelo neredna, zato je tudi prihajalo da zamud pri nakazilu honorarjev iz naše strane. Ne drži pa trditev, da je to trajalo eno leto."

Medtem ko na Planet TV o tovrstnih očitkih ne vedo nič. "Teh informacij žal nimamo in zadeve ne moremo komentirati," so nam sporočili iz njihove službe za odnose z javnostmi.

Komentarjev 2
  • Žvižgač 19:17 09.marec 2018.

    Oni bi morali plačati, da so naredili to sranje, ki ni za gledati.

Sorodne novice