Magazin > VIP
97260 ogledov

Gaber Kržišnik ostro nad Pop TV, to je pravi razlog za njegov odhod!

moto gp
"Ko nekdo dojame, da ti delaš nekaj z veseljem, potem začne to izkoriščati in si reče, da on to itak dela z veseljem in bo to naredil za pol manj ali pa od doma ..."

Kot je znano, dirkač, novinar in tv komentator Gaber Keržišnik po šestnajstih letih ne bo več glavni obraz in glas dirk MotoGP, ki jih predvaja Pop TV. Kaj je v ozadju te odločitve televizije, je Gaber iskreno spregovoril s kolegoma, odličnima poznavalcema avtomobilistične in motoristične scene. Novinar Saša Kapetanović in priljubljeni vloger Ciril Komotar sta za  podkast Atmosferci od Gabra izvedela, kaj v resnici stoji za odločitvijo Pop TV-ja. 

"Če se greš novinarja, moraš biti na dirkah in če želiš o tem nekaj vedeti in ljudem soliti pamet, moraš biti tam, moraš govoriti z dirkači, z ekipo, moraš imeti informacije in moraš imeti nekaj več, kot imaš sicer, če na dirkah nisi," je Keržišnik iskreno povedal o tem, kako ga je Pop TV "potisnil ob zid" in pojasnil, zakaj si na tak način ne želi delati: "Zato, ker nočem biti Google novinar, ampak hočem biti TV komentator. Vedno sem bil bolj dirkač kot novinar in sem želel biti na dirkah. /.../ Ko se enkrat nekdo odloči, da bo pocenil celoten projekt in boš ostal doma ter delal iz kleti, je čas, da rečeš nekomu po 16 letih hvala, luštno je bilo. Ampak če smo skupaj zgradili en super produkt, ki ga je gledala cela Slovenija, bom pa jaz spustil to, da sem jaz zraven pri pogrebu tega istega produkta in ga boste pokopali sami, brez mene. In to sem naredil. Težko mi je kot svi**, ker sem to res rad delal in bi še vedno rad bil zraven, ampak nisem pa pripravljen požreti tega, kar rečem."

Povedal je tudi, da razume televizijo, da ne moreš biti na vsaki dirki, ker to veliko stane, a "to je ena ornk firma, ki niso reveži", želi pa si biti vsaj na večini dirk in delati to tako, kot se spodobi. Dodal je, da če si doma, lahko le prepišeš informacije od novinarjev, ki so na dirki, česar pa si ne želi. Pravi, da je vedno z veseljem šel na dirke, čeprav jih je bilo v sezoni 20, in je to počel 16 let. "Ko nekdo dojame, da ti delaš nekaj z veseljem, potem začne to izkoriščati in si reče, da on to itak dela z veseljem in bo to naredil za pol manj ali pa od doma, zato, ker to rad dela. Jeb* ga, ne bom. Oziroma bom, a bom delal zase, za časopis, za Atmosferce, ampak delal bom tam in delal bom dobro," je razložil in dodal, da so se z rezanjem programa sicer borili že zadnjih sedem let. Za več podrobnosti lahko prisluhnete spodnjemu video intervjuju. 

Komentarjev 13
  • sintesi 09:35 31.marec 2023.

    Rad sem gledal tudi zaradi dobrega komentiranja Gabra, ostale bi z lahkoto pogrešil, morda je bila težava v tem, da je bila komentatorska ekipa preštevilčna. Dober novinar je lahko tudi sam na dirki!

  • munja 21:11 30.marec 2023.

    Nič ni večno. Tudi tvoje komentiranje ni bilo vedno ravno na nivoju, tako da srečno na drugih poteh.

  • ciril1 18:03 30.marec 2023.

    Gledala cela Slovenija? Ja vsi tisti, ki ne znajo najdit alternative, ki je bila in še vedno je 100x boljša in skoraj brez reklam. Prizadetemu PopTV je sama dirka v napoto, ker zaradi dirke ne morejo vseh neskončnih idiotskih oglasov vrtet.

Sorodne novice