Magazin > VIP
29607 ogledov

Na ta način si je po ločitvi opomogla Jerca Legan

Jerca Legan Cvikl 1 Katarina Veselič
Pravi, da je letošnje leto zanjo eno najtežjih v življenju, predvsem zaradi brutalnosti nekdanjega partnerja in dveh živahnih najstnikov, ki sta v celoti na njej. Kot v gladiatorski areni, pove, iz take situacije odideš močnejša ali sploh ne odideš.

O ločitvi antropologinje in filantropinje Jerce Legan je bilo napisanega že veliko, a po mesecih kalvarije se je s sinovoma končno postavila na noge. Za Žurnal24 je povedala, da ji je bilo v veliko oporo, da se je na polno vrgla v delo. Nedavno je uspešno končala še postdoktorski študij v Švici, kjer je nabrala dodatnega znanja o globalni politiki in stkala neprecenljive vezi, s katerimi si želi sodelovati tudi v prihodnje. Plodno je tudi njeno publicistično delo, trenutno je v tisku četrta knjiga iz opusa o kulturni dediščini na Gorenjskem, pripravlja pa že peto. Intenzivno se ukvarja z igro in medijsko produkcijo, prav kmalu jo čaka snemanje japonskega celovečernega filma.

Poleg dela so ji bili v veliko oporo prijatelji in mama. Skupaj s sinovoma so njena velika ljubezen, kako drugače si trenutno ne predstavlja, saj potrebuje čas, da zadiha in zaživi. To pa ne pomeni, da je vrata romantične ljubezni zaprla za vedno. “Kdo ve, kaj mi prineseta čas in nove priložnosti. Prepuščam se lepemu, spet postajam bolj zaupljiva in odprta za druženja, morda se zgodi tudi kaj takega," še doda Jerca. 

Za Žurnal24 je povedala, da ima skrbništvo nad sinovoma ona in da so se že izselili iz družinske vile pod Ljubljanskim gradom, v kateri je bilo preveč bolečih spominov. Trenutno živijo v prijetnem stanovanju v srcu Ljubljane, poleg težke ločitve pa je s sinovoma tudi sama utrpela škodo ob ujmi, na njen avtomobil se je namreč porušilo drevo in ga popolnoma uničilo. A sporočilo je po svoji navadi razumela kot trenutek, da je verjetno čas za drugačen korak naprej. 

V skladu z Zakonom o medijih objavljemo naslednji Prikaz nasprotnih dejstev:

 

 Odnos Milana Martina Cvikla do bivše žene je spoštljiv in korekten

Vsebina članka, objavljena dne 18. 08. 2023, v spletnem mediju portala Žurnal24, Milanu Martinu Cviklu neutemeljeno in neupravičeno očita, da naj bi imel do svoje bivše žene »brutalen odnos«. Ti očitki so neresnični, grozljivi in insinuirani za dosego senzacionalističnega učinka ter za namerno diskreditacijo Milana Martina Cvikla kot osebe in kot javne osebnosti. Predvsem pa so navedeni očitki tudi sodno ovrženi. Prav tako iz vsebine članka izhajajo podrobnosti sodne poravnave, ki sta jo ob ločitvi sklenila Milan Martin Cvikl in Jerca Legan, kjer sta se s podpisom hkrati zavezala, da o vsebini sodne poravnave ne bosta obveščala javnosti.

Milan Martin Cvikl ne do svoje žene in ne do njunih skupnih otrok, nikoli ni bil »brutalen« oz. se nikoli ni vedel »brutalno«. Navedeno ne drži, resnica pa je kvečjemu ravno obratna. Dejstvo je, da je Jerca Legan tista, ki kljub natančno določenim postavkam v sodni poravnavi slednjo neprestano krši in med drugim sistematično in načrtno preprečuje stike med Milanom Martinom Cviklom in mladoletnima sinovoma oz. stike med navedenimi znatno otežuje ter s tem drastično in namenoma poslabšuje odnos med očetom in mladoletnima sinovoma. Poudariti gre, da se sicer Milan Martin Cvikl in mladoletna sinova, ko čas preživljajo skupaj, razumejo zelo dobro. 

Poleg navedenega je Jerca Legan za omenjeni portal razkrila tako dejstvo, da je »ločena« oz. razvezana, kot tudi dejstvo, da ima skrbništvo nad sinovoma ona. Ne samo, da je slednja ravnala protizakonito, saj je na ta način razkrila del vsebine sodne poravnave, četudi se je s podpisom le-te pred sodiščem zavezala, da vsebine javnosti zaradi interesov mladoletnih otrok ne bo razkrivala. Dejstvo je tudi, da s takšnimi navedbami zavajajoče prikazuje resnično dejansko stanje. Milan Martin Cvikl ima namreč z mladoletnima sinovoma redne stike, najmanj toliko, kolikor mu to omogočajo sicer temu nasprotujoča ravnanja bivše žene. Zgolj dejstvo, da ima Jerca Legan uradno skrbništvo nad sinovoma, ne pomeni, da Milan Martin Cvikl v enakem obsegu ne izvršuje svojih starševskih pravic in sodeluje tako pri vzgoji, kot pri varstvu obeh mladoletnih sinov, na kar je bila Jerca Legan s strani sodišča izrecno opozorjena. Milan Martin Cvikl si bo tudi v prihodnje prizadeval, da kljub poskusom preprečevanja bivše žene, še vnaprej vzdržuje pogoste in kvalitetne stike oz. odnos z mladoletnima sinovoma.«

 

Odvetniška družba

Dobravc – Tatalovič & Kač o.p., d.o.o.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Buča Pepa 16:46 18.avgust 2023.

    Ana kako lahko pišeš o brutalnem partnerju? A ti je Jerca to rekla? Prvo preveri, potem piši. Mislim da Cvikel že kar nekaj vas rumenčkov preganja po sodiščih zaradi laznega obrekovanja.

  • Avatar Zala
    Zala 15:50 18.avgust 2023.

    Jerca, če te ne bi pobral Cvikl, bi bila še vedno deklica z dolenjskega. Ko si prišla v Ljubljano, si imela samo en cilj ujeti starega in bogatega. Nič nisi imela, stanovala v enem podnajemniškem pajzlu. Delala, kar si lahko ...prikaži več našla in operzala naokoli. Fantje tvojih let te niso zanimala. Enaka si Jelinčičevi Moniki. Dobro sta vnovčili, kar vam je dala mati narava.

  • Pierre 15:08 18.avgust 2023.

    Lepa dekleta ljubijo barabe (Šifrer) saj me tepe ampak jaz ga imam takoooo rada!!!!

Sorodne novice