Magazin > VIP
50777 ogledov

Nove sankcije za princa Harryja!

princ harry Profimedia
Harry ostal tudi brez tega privilegija ...

Princ Harry ne sme več nositi svojih vojaških uniform, odpovedati se bo moral tudi vsem vojaškim imenovanjem. Princ je bil v vojski od leta 2006 do leta 2015, v tem obdobju je tudi dvakrat služboval na fronti v Afganistanu, kjer je bil znan kot "stotnik Wales".

Kot da ni dovolj, da je izgubil kraljevski naziv in javni denar, je 35-letni princ tako ostal tudi brez tega privilegija. Prepovedano mu bo nošenje vojaške uniforme. Po pravilih lahko namreč vsi, ki zapustijo vojsko, na javnih prireditvah nosijo medalje, ne pa tudi uniforme, piše The Telegraph. S tem, ko se je Harry odpovedal kraljevim dolžnostim, se mora odpovedati tudi vsem vojaškim imenovanjem, kljub temu da je vojski služil skoraj deset let.

Harry in Meghan pa sta poleg kraljevih nazivov skoraj ostala tudi brez naziva vojvoda in vojvodinja suseška, kraljica Elizabeta je o ukinitvi tega naziva sicer razmišljala in razpravljala na najvišji ravni.

Že poznate Joongloo?

Komentarjev 1
  • Majazmaja 14:49 23.januar 2020.

    To niso nobene sankcije. Kraljeva družina je firma in on je dal odpoved, torej bi bilo fer, da mu vzamejo še naziv vojvoda česarkoli že.

Sorodne novice