Magazin > VIP
15624 ogledov

Šarac poskrbel za zapuščino Simone Weiss

simona weiss Mediaspeed.net
Včeraj je Sloveniji podaril velik del njenih prizadevanj.

Pokojna pevka Simona Weiss v svojem življenju poklicno ni bila predana le glasbi, temveč se je kot doktorska študentka zadnja leta posvečala tudi raziskovanju avtizma, ki ga ima eden izmed njenih dveh sinov. Po pevkini smrti se je njen soprog Goran Šarac odločil, da bi bilo škoda, če njeno večletno delo in raziskovanje ne bi šlo v svet, zato je pristopil do Mance Košir, ki mu je pomagala izdati Simonino delo. 

"Nocoj smo v Konzorciju MK v Ljubljani predstavili Simonino knjigo Leseni deček sodobnega časa, prvo slovensko znanstveno monografijo o Aspergerjevem sindromu/ avtizmu. Vsem prisotnim se lepo zahvaljujem, še posebej Manci Košir za vodenje, podporo in spodbudo, Nevenki Nakrst za strokovno podporo, Igorju Ribiču za grafično opremo, Nevenki Peče za izdajo in Katarini Modic iz MK za organizacijo dogodka," je Šarac sporočil na svojem Facebook profilu, o samem delu pa povedal: "Avtorica Simona Weis je znana slovenski javnosti predvsem kot pevka zabavne glasbe. Po umiku iz glasbenih voda, se je l. 2004, z vso vnemo posvetila študiju psihologije. Velik poudarek je namenila preučevanju motenj avtističnega spektra. Tako je kot prvi izredni študent za svoje diplomsko delo prejela Prešernovo nagrado Filozofske fakultete v Ljubljani. Svoja raziskovanja je nadaljevala tudi na doktorskem študiju. Kot oseba, izjemno občutljiva za stiske drugih, je v tem času s svojim znanjem in intuicijo prostovoljno pomagala mnogim staršem, ki imajo otroke z motnjami avtističnega spektra. Posvečala se je področju integracije te skupine otrok v šolski sistem in znotraj sistema iskala rešitve za njihovo čim bolj uspešno šolanje. Knjiga je zaradi njene prezgodnje smrti izdana posthumno."

Goran Šarac Magazin Goran Šarac o zaroki: "Nekateri ti srečnega konca ne dovolijo"

Komentarjev 2
  • Avatar Marimedda
    Marimedda 00:41 05.april 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top ********************************************************************************************** Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje imajo radi velike stvari in dolga dejanja. Poskusite > > > > www.XXmacho.Com

  • Majazmaja 14:42 04.april 2019.

    Pevskega udejstvovanja raje ne komentiram - meni pač ni bi, njen prispevek v znanosti pa je izjemen in če je ne bi prehitela smrt, verjamem, da bi bil neizmeren.

Sorodne novice