Magazin > VIP
4466 ogledov

Tako so se od Jerneja Šugmana poslovili na žalni slovesnosti

Jernej Šugman, žalna slovesnost
1/6
Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana
Tako so se poklonili pokojnemu sodelavcu in prijatelju.

SNG Drama Ljubljana se je včeraj poslovila od svojega prvaka Jerneja Šugmana. Gledališki sopotniki so se mu kot velikemu igralcu in še večjemu človeku, ki je bil v zadnjih sezonah v "divjem ustvarjalnem galopu", kot je dejal ravnatelj Igor Samobor, poklonili z besedami, pesmijo in projekcijo fotografij iz predstav, v katerih je nastopal.

SNG Drama se bo 23. decembra Šugmanu poklonila ob njegovem 49. rojstnem dnevu z uprizoritvijo arhivskih posnetkov nekaterih njegovih najbolj markantnih nastopih za Dramo. "Z javno dostopnimi projekcijami posnetkov, ki so pomembni in dragoceni artefakti zgodovine ljubljanske Drame in slovenskega gledališča, se bomo še enkrat poklonili našemu velikemu igralcu, dragocenemu kolegu in izjemnemu človeku. Jernej Šugman je odšel na vrhuncu umetniških moči, sredi ustvarjalne in življenjske poti. Od svoje prve uprizoritve pred 27 leti je vdihnil življenje 83 gledališkim vlogam, kar 77 odrskih stvaritev pa je oblikoval kot član igralskega ansambla ljubljanske Drame, ki se mu je pridružil pred 25 leti," so sporočili iz ljubljanske Drame in dodali, da bodo arhivske posnetke predvajali med 16. in 24. uro. Projekcije si bo mogoče ogledati brezplačno in brez vstopnic. Vhod na levi oder bo prek službenega vhoda s Slovenske ceste.

Jernej Šugman Magazin To se bo zgodilo s predstavami Jerneja Šugmana
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice