Magazin > VIP
17733 ogledov

To je bila Tjašina (Kmetija) strast več kot deset let

kmetija2021, Tjaša Vrečič Ana Gregorič
Poznate?

Da je Tjaša Vrečič iz Kmetije zagrizena športnica, ni skrivnost. Marsikdo pa ne ve, da je kar 11 let trenirala prav poseben šport, ki ima več kot stoletno tradicijo, a v Sloveniji ni tako razširjen. To je hokej na travi, ki ga je lepotica igrala dolga leta. 

Hokej na travi ima, tako v svetu kot v Sloveniji, dolgo tradicijo. Je star angleški šport, ki je tudi najstarejši kolektivni šport na olimpijskih igrah, kjer ga igrajo že od leta 1908. V njem blestijo Indijci, ki so pobrali zadnjih šest olimpijskih odličij. V Sloveniji ga igramo od leta 1911, najlepše sprejet pa je v Prekmurju, kjer delujejo kar štirje klubi, ki so vključeni tudi v mednarodne lige, je za zurnal24.si povedal Jožef Črnko, predsednik HK Moravske Toplice, kjer je nekoč igrala tudi Tjaša.

V HK Moravske Toplice, ki ima 80 aktivnih igralcev hokeja na travi, so aktivni tudi v avstrijski ligi, kjer tekmujejo klubi iz šestih držav.

Sicer pa je Tjaša v preteklosti utrpela hudo poškodbo, ki bi ji skoraj onemogočila športno udejstvovanje. Več o tem si preberite TUKAJ

Komentarjev 1
  • William_Johnson 09:22 23.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice