Magazin > VIP
1955 ogledov

To je razlog, da tej naši voditeljici znani razkrijejo več kot drugim

Lea Mederal Facebook
V tej oddaji naši zvezdniki voditeljici vedno odgovarjajo brez dlake na jeziku ...

Lea Mederal Gams že vrsto let vodi pogovorno oddajo Potep z Leo. Gre za intervjuje, ki pa jih voditeljica z znanimi Slovenkami in Slovenci opravi med sprehodom v gore. Kdor oddajo spremlja, ve, da znani v tej oddaji o sebi povedo veliko več kot v kateri drugi. Pevka Nastja Gabor ji je med drugim razkrila, da sta se z zaročencem Luko Basijem vmes razšla; voditelj Žan Papič, da je bil zaradi paranoje na zdravljenju; mlada glasbenica Zala Kralj je priznala, da je trpela za paničnimi napadi; zelo osebne zadeve pa ji je nedavno razkril tudi Filip Flisar.

"Mislim, da se gostje zato tako odprejo in razgovorijo, ker so v sproščenem okolju (v naravi), ker hoja blagodejno vpliva na naše možgane, ker se družimo praktično cel dan in vidijo, da jih nočem nič hudega, hehe," o svoji oddaji pove Lea, ki se je z nekaterimi gosti tudi spoprijateljila: "Moram priznati, da sem se po Potepu zares začela intenzivno družiti z Jasno Kuljaj, občasno pa se še vedno podružim tudi s Tanjo Žagar."

Lea Mederal Gams | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Kaj je torej razlog, da Lei sogovorniki razkrijejo več kot drugi? Za odgovor smo prosili izkušeno psihoterapevtko mag. Ano Bertoncelj, ki pravi, da so za to zaslužni trije razlogi: Narava; odsotnost studia, kamer, luči in pritiska oddaje v živo in osebnost voditeljice. 

"Če se sprehajamo v naravi, imamo dovolj časa, smo aktivni, obkroženi z gozdom in ptičjim petjem, to pozitivno vpliva na naš živčni sistem, ki se lahko v takšnem okolju umiri. Ko smo umirjeni, ko se umiri nas živčni sistem, se počutimo varno, se odpremo, povežemo, vklopimo dele sebe, ki se želijo povezati z drugimi ljudmi, kar vključuje tudi deljenje svojih vsebin in svojih zgodb," pove mag. Ana Bertoncel in poudari tudi odsotnost pritiska oddaje v živo: "Studio, kamere, luči in oddaja v živo v ljudeh ustvarjajo pritisk, predvsem se poveča strah pred tem, kako bom izpadel, kaj, če naredim kaj narobe, kaj, če rečem kaj, zaradi česar me bodo zasmehovali, kaj, če slabo izpade ... Ker želimo 'dobro izpasti', vklopimo dele sebe, ki so všečni, pravilni, družbeno sprejemljivi, na žalost pa ob tem pogosto žrtvujemo avtentičnost in globino." Kot tretji razlog za veliko zaupanje pri sogovornikih pa psihoterapevtka izpostavi še voditeljičino osebnost: "Voditeljica, ki je topla, prijazna, družabna, pomaga ustvariti občutek varnosti. V takšnem okolju ljudje bolj zaupajo in povedo več."

Od kod pa Lei ideja za tovrstni format? "Ni skrivnost, da sem že prej kot TV novinarka občudovala delo snemalcev in sem vedno govorila, da če bi bila moški, bi bila pa zagotovo snemalec po poklicu. To je bilo že 10 let nazaj. Takrat so snemalci nosili težke kamere po terenu in sem vedela, da so zame pretežke, da bi opravljala to delo. Potem pa se je čez neka let pojavil nov trend: vloganje. No in pokazala se je priložnost, da lahko začnem snemati. Najprej nisem vedela, o čem bi snemala, potem pa mi je pravzaprav kolegica namignila, da se ves čas potepam po Sloveniji, tako da naj se snemam na potepih. Ker pa sem od nekdaj oboževala intervjuje, sem združila dve ljubezni: ljubezen do hribov in intervjujev ter tako pred petimi leti začela snemati vlogersko popotniško oddajo Potep z Leo. Vmes je imela oddaja sicer odmor, zaradi porodniške," je za Žurnal24 še razkrila voditeljica.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice