Oglaševanje
80 ogledov

Jacob: "Dvakrat mi je zlomil nos"

Jakob Kapus Gašper Jager
Pevec Jacob se je pred dvema letoma odločil za življenjsko spremembo. S pomočjo plastičnega kirurga si je dal popraviti nos, do katerega ima povsem nov odnos. "Popravek nosu mi je prinesel osebno zadovoljstvo," pravi.

Zakaj ste se odločili za popravek nosu?
Ker je bil velik (smeh). No, že od majhnega mi ni bil ravno najbolj všeč in tudi v šoli sem slišal marsikatero opazko na njegov račun. To me sicer ni tako prizadelo, ampak včasih si takšne stvari vzameš k srcu. Nos je bil pač edina stvar na meni, ki mi ni bila všeč in na katero nisem imel vpliva.
Kakšna je razlika med vašim videzom pred operacijo in po njej?
Zelo velika, kar se opazi tudi na fotografijah (smeh). Doktor Glumičić je naredil res dobro delo in velik poseg, saj mi je dvakrat zlomil nos, ga zožil, vzel ven hrustanec, preoblikoval nosnice ... Operacija je bila res zahtevna, a je vse skupaj trajalo samo 35 minut.

Ste zadovoljni s končnim rezultatom?
Seveda. Najbolj mi je bilo smešno prva dva dni, ko si še čisto povit, sestra pa ti takrat da navodilo, da se ni dobro pogledati v ogledalo. Ampak prva stvar, ki jo narediš, je, da tečeš na stranišče in se gledaš (smeh). Ampak tisto ni videti fajn (smeh).
Kako je potekalo okrevanje?
Zelo hitro. Dve uri po operaciji sem lahko že povsem normalno jedel večerjo. Dva dni sem prespal v Zagrebu, čez osem dni pa sem že stal na odru. Sicer sem imel še malo modric, ampak ker je operacija potekala hitro, ni bilo travmatično za tkivo. Malo pudra in sem bil kot nov (smeh).

Kakšen je bil prvi občutek, ko ste zagledali novi nos?
Rekel sem si: "A to sem zdaj jaz?" (smeh). Sicer pa potrebuješ dan ali dva, da se navadiš. Sicer tudi nos potrebuje eno leto, da dobi pravo obliko.

Kaj se vam je zdelo po operaciji najtežje?
Nič. Bilo je, kot da sem prebolel gripo. Potreboval nisem niti protibolečinskih tablet, saj me po operaciji ni bolelo nič. Edina zoprna stvar je ta, da ne smeš pihati skozi nos. Kar se nabere v njem, moraš očistiti s palčko za ušesa. To moraš početi, dokler šivi ne popadajo ven.

Kakšne so bile po operaciji reakcije drugih ljudi?
Tisti, ki so vedeli, da sem šel na operacijo, so opazili. Tisti, s katerimi poslovno sodelujem, in tisti, s katerimi se ne vidim vsak dan, pa niso. Mimika mojega obraza je ostala enaka in jaz sem še vedno jaz, ta operacija me ni tako zelo spremenila.

Jakob Kapus | Avtor: Damjan Žibert/Zadovoljna.si. Damjan Žibert/Zadovoljna.si.
Kako je sprememba nosu vplivala na vaše življenje?
Operacija na moje zasebno življenje sploh ni vplivala. Nič se ni spremenilo, še vedno imam iste prijatelje, na svoji poklicni poti sem enako uspešen. Popravek nosu mi je prinesel neko osebno zadovoljstvo.

Bi s pomočjo lepotne operacije na sebi spremenil še kaj?
Ne, ker se mi zdi, da na vse ostalo lahko vplivam sam. V bistvu bi tudi s starim nosom lahko živel čisto normalno življenje.

Kaj bi svetovali ljudem, ki se odločajo za lepotno operacijo?
Naj se zelo dobro pozanimajo, kateremu kirurgu bi zaupali svoje telo. Cena ne sme biti glavni faktor, saj delaš veliko spremembo v življenju. Predvsem pa moraš biti res pripravljen na to, to si moraš res želeti. Predstavljati si moraš sebe, želene podobe ne smeš iskati v revijah, saj nikoli ne boš imel nosu, kot ga ima nekdo drug v neki reviji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice