Popotnik
6177 ogledov

Preverite, kam se splača na ugodno smuko odpraviti to zimo

Smučanje otroka Oberoesterreich Tourismus GmbH Moritz Ablinger
Priljubljeni turistični vodnik Lonely Planet je objavil seznam osmih finančno najugodnejših smučišč v Evropi. Med njimi boste našli tudi eno slovensko. Uganete katero?

Ljubitelji smučanja vedo, da bolj kot strah pred zahtevnimi strminami na smučiščih pogosto za neobisk predstavlja strašljiva cena smučarskih vozovnic oziroma končna cena smučarskih izletov. Ker energetska kriza ni prizanesla niti smučiščem, so poskočile tudi cene smučarskih kart. Ne glede na to, ali se raje odločate za dnevne ali tedenske vozovnice, boste mogli seči bolj globoko v žep kot v preteklosti. 

sneg smučišče smučanje Vogel smučar primerjava cen Popotnik To slovensko smučišče je najugodnejše

smučanje smučišče smučar Rogla | Avtor: Profimedia Profimedia
Če bi vseeno želeli izkusiti zimsko pravljico in pri tem ne zapraviti celega premoženja, vam je uslugo naredil priljubljeni turistični vodnik Lonely planet, ki je napravil seznam osmih cenovno najdostospnejših smučišč v Evropi. Na seznamu boste našli tako večja letovišča kot manjša, takšna za družine, izkušenejše smučarje ter celo smučarje začetnike. Njegova posebnost pa je, da je tudi slovensko obarvan.

Bohinjsko jezero, zima, pohodništvo noro Popotnik Slovenija je obnorela tujino

Borovets, Bolgarija – zabaviščno središče za mlade

Smučišče, ki je od prestolnice Sofije oddaljeno le uro in pol vožnje, leži pod najmogočnejšim vrhom Bolgarije, goro Musala (2.560 m). Prevladujejo rdeče in modre strmine, ki skupaj tvorijo kar kilometrov prog. Ob smučišču se nahajajo številni klubi in bari s poceni pivom.

Vogel, Slovenija – destinacija z najlepšimi razgledi

Kot so v znanem turističnem vodniku opisali Vogel, to v evropskem merilu manjše smučišče, vseeno ponuja kar 22 kilometrov rdečih in modrih prog. Čeprav sneg ni vedno zagotovljen, pa razgledi z Vogla nikoli ne razočarajo.

Sauze d'Oulx, Italija – odlična izbira za povprečne smučarje

Kar 440 kilometrov dolgo smučišče, ki se razprostira čez francosko-italijansko mejo, ima večino prog označeni z rdečo zastavico in tako kot nalašč za srednje dobre smučarje.

Jasna, Nizke Tatre, Slovaška – za ljubitelje nočnega smučanja

Največje slovaško smučarsko središče, ki se razprostira ob gori Chopok, se ponaša z najvišjimi vrhovi in najnižjimi cenami. Smučišča v skupni izmeri 49 kilometrov so ob pomanjkanju snežne pošiljke ustrezno opremljena za umetno zasneževanje in ponujajo tudi področje za freeride ter smučišča za nočno smuko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by jakub kukol (@kubo0712)

Boi Taüll, Španija – smučišča, prijazna do družin

Severna stran gorovja Pireneji omogoča letovišču Boi Taüll, da se sneg obdrži kar najdlje v pomlad. Na smučišču, ki je še posebej prijazno do družin, ni nikoli veliko gneče. Na njegovih progah pa se bodo smuke dodobra naužili tudi izkušeni smučarji, saj je večina prog označena z rdečo in črno zastavico.

Bialka Tatrzanska, Poljska – smučišče za začetnike

Največje zimskošportno letovišče na Poljskem obljublja odlične proge za začetnike, podeželsko gostoljubnost in prelepe razglede. Poleg začetniških prog so na voljo tudi tiste, namenjene izkušenejšim smučarjem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TheskaStyle (@theskastyle)

Sudelfeld–Bayrischzell, Nemčija – raj za izkušene smučarje

V primerjavi z dragimi smučarskimi središči v Avstriji je letovišče Sudelfeld–Bayrischzell s svojimi 31 kilometri stez morda skromno, a 'skromne' so tudi njihove cene. Zahvaljujoč topom za umetno zasneževanje, snega na teh progah nikoli ne zmanjka. Poleg rdečih prog se lahko izkušeni smučarji preizkusijo tudi na območju freeride.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bayrischzell (@bayrischzell)

Val Cenis, Francija – dolge, modre strmine

Letovišče v francoskih Alpah ponuja kar 125 kilometrov prog, med katerimi so tako modre, namenjene začetnikom, kot tudi rdeče in črne. Če vam zadiši slastna italijanska pica, tudi meja z Italijo ni daleč.

Bled Slovenija Popotnik Vsi zamudniki: Z rezervacijo raje ne odlašajte Dolomiti Popotnik Brez tega zavarovanja ne smete smučati v Dolomitih

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice