Popotnik
5055 ogledov

Poiskali smo cene enodnevnih vstopnic za celo družino

Family-Wellness Termalija - Terme Olimia Terme Olimia
Preverili smo, katere slovenske terme so za celodnevno razvajanje družinam najugodnejše.

Medtem ko bodo nekateri prihajajoče zimske počitnice izkoristili za smučanje in ostale akrivnosti na snegu, spet drugi prosti čas raje izkoristijo za razvajanje v termah. Teh v Sloveniji resnično ne manjka. Če morda še ne veste, kje bi se sproščali letos, vam je lahko v pomoč naš krajši pregled cen družinskih vstopnic v nekaterih najbolj priljubljenih slovenskih termah.

terme Tuhelj kmalu Popotnik Med Slovenci izjemno priljubljene terme v novi preobleki

Pod drobnogled smo vzeli cene za štiričlansko družino, torej za dve odrasli osebi in dva otroka, stara 10. in 12. let. Upoštevali smo cene med vikendom. Če nekateri ponujajo možnosti družinske vstopnice, je drugi nimajo, zato smo pri njih združili dve vstopnici za odrasli osebi in dve vstopnici za otroka.

Velja opozoriti, da so cene bazenskih vstopnic cenejše med tednom in da je v nekaterih primerih celo bolj ugodno rezervirati ponudbe z nočitvami, saj je lahko bivanje s hrano in kopanjem cenejše kot le kopanje. Ugotovili smo, da ta zabava niti približno ni več poceni in da bi štiričlanska družina za celodnevno kopanje plačala najmanj 45 evrov. V večini primerov pa je ta znesek krepko višji. 

Terme Olimia

Pred štirimi leti so v Termah Olimia kompleks pokritih in zunanjih termalnih bazenov, imenovan Family wellness Termalija, temeljito obnovili in dogradili. Sedaj se ta del deli na Termalija Relax, ki obsega prenovljeni notranji in zunanji bazen, in popolnoma nov Termalija Family fun del.

Družinska vstopnica, ki vključuje tako Termalijo Relax kot tudi Family Fun, med vikendi stane 87 evrov. Če se družina odloči le za Termalijo Relax, pa bi jo kopanje tam med zimskimi počitnicami prišlo 60 evrov. Otroci do 4,99. leta starosti imajo v spremstvu staršev brezplačen vstop.

Terme Zreče preverili smo cene Popotnik V teh termah bo štiričlanska družina plačala najmanj

Terme Banovci

Terme, ki slovijo po banovskem termalnemi vrelcu – dediščini nekdanjega Panonskega morja, bodo med šolskimi počitnicami odprte med 8.00 in 22.00. Pohvalijo se lahko z osmimi notranjimi in zunanjimi bazeni s termalno ali navadno vodo s temperaturami od 22 do 38 °C. Družinska vstopnica za dva odrasla in dva otroka do 15 let, ki velja med vikendi, stane 56 evrov. Otroci do četrtega leta pa se kopajo brezplačno.

V ponudbi imate tudi možnost doplačila za kosilo; v tem primeru družino celodnevno kopanje stane 96 evrov. V času zimskih počitnic so v Banovcih pripravili tudi pester program za najmlajše, o katerem si lahko preberete v njihovi spodnji objavi. 

Terme Snovik

Terme Snovik se nahajajo v Tuhinjski dolini, le dobre pol ure vožnje iz Ljubljane. Zaradi bližine Alp, možnosti oddiha v naravi, okoliških hribov ter celotne ponudbe, ki jo nudijo, postajajo vse bolj priljubljena točka za družinski oddih. V Termah Snovik imajo v ponudbi tudi družinsko vstopnico, ki je veljavna za dva odrasla in enega otroka v starosti od 4. do 15. leta ter stane 45 evrov. Za potrebe naše analize moramo tako prišteti še doplačilo za enega otroka v vrednosti 12 evrov, kar skupaj nanese 57 evrov. Otroci do 4. leta starosti pa imajo v spremstvu staršev vstop na bazen brezplačen. Med zimskimi počitinicami bodo v termah organizirali tudi tečaj potapljanja za otroke, starejše od osem let.

Terme Čatež

Terme Čatež veljajo za ene izmed najbolj priljubljenih term v Sloveniji, ki se lahko pohvalijo z največjim vodnim parkom v tem delu Evrope. Za obiskovalce so svojo zimsko Termalno riviero, ki je odprta vsak dan med 9. in 21. uro, zanimivi tudi pozimi. Zimska riviera ponuja pravcati vodni raj na več kot 6.500 m2 notranjih površin z vodnimi atrakcijami. 

Family-Wellness Termalija - Terme Olimia posledice energetske krize Popotnik Toliko dražje so vstopnice za bazen

Pod tri kupole zimske Termalne riviere vabijo bazeni, whirlpooli, slapovi, masažna ležišča, valovi in dvije reke. Ljubitelje hitrih spustov navdušuje tudi tobogan z zaprto cevjo s svetlobnimi učinki, iskalce presenečenj pa drevo doživetij. Za celodnevno razvajanje v zimski Termalni rivieri bi družina s štirimi člani med vikendom morala plačati 62 evrov.

Terme Ptuj

Terme v 'najstarejšem' slovenskem mestu z bogato rimsko in srednjeveško zgodovino so ene izmed najmlajših term v Sloveniji, ki navznoter spominjajo na rimske čase. Posebej pestro je februarja na Ptuju tudi zaradi pustnega rajanja, v sklopu katerega bodo v Termah Ptuj v času zimskih počitnic organizirali številne aktivnosti za najmlajše, med drugim bodo izdelovali mozaike, pustne maske, igre in spoznavali Ptuj. Družinska vstopnica, ki vključuje vstop v savne, za dva odrasla in dva otroka med vikendom sicer nanese 61,20 evra.

Terme 3000

Pester program med zimskimi počitnicami obljubljajo tudi v največjih termah v Prekmurju, kjer bodo "s pestro paleto različnih aktivnosti in odlično kulinariko poskrbeli za dobro počutje celotne družine". Kako pa je s cenami? Po naših izračunih bi celodnevno razvajanje štiričlansko družino v največjih termah v Prekmurju, v kolikor so otroci stari med pet in petnajst let, stalo 71,6 evra.

Terme Zreče

V priljubljenem kopališču v mestecu Zreče, ki ga čuva mogočno Pohorje, ponujajo kopanje v notranjih in zunanjih termalnih bazenih, ki so v užitek in zabavo za celo družino. Štiričlanska družina za celodnevni oddih med vikendom tu plača 69 evrov.

Terme Zreče | Avtor: Andraž Korošec Andraž Korošec

Terme Topolščica

V termah v šaleški dolini se družina s štirimi člani cel dan razvaja za 45 evrov. V ponudbi imajo namreč družinsko vstopnico, ki vključuje dve odrasli osebi in enega otroka, doplačilo za dodatnega otroka pa znaša sedem evrov. Celodnevna družinska vstopnica velja v soboto, nedeljo, med šolskimi počitnicami in prazniki.

V tem prispevku pa lahko preverite, kako kaže z zasedenostjo kapacitet po najbolj priljubljenih slovenskih destinacijah med zimskimi počitnicami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:48 09.februar 2024.

    A manjka gostov iz tujine,ja predrago je za penzioniste,in naše delavce

Sorodne novice