Slovenija
7988 ogledov

Iz Drame sporočili, kdo bo stopil v Šugmanove čevlje

Jernej Šugman, žalna slovesnost Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana
Iz Drame so sporočili, kdo bo v predstavi Hlapci zamenjal preminulega Jerneja Šugmana.

Hlapce v novi zasedbi bodo prvič uprizorili 19. februarja. Preminulega člana igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana Jerneja Šugmana, ki je v uprizoritvi upodobil lik Župnika, bo nadomestil igralec Klemen Slakonja

V zasedbi bo prišlo še do dveh sprememb. Gregor Podričnik bo zamenjal Roka Prašnikarja v vlogi Drugega delavca, Timon Šturbej pa bo igral Mladeniča v alternaciji s Timotejem Novakovićem, so sporočili iz gledališča.

Igralska zasedba Hlapcev sicer ostaja nespremenjena: Tadej Toš, Marko Mandić, Bojan Emeršič, Jurij Zrnec, Nina Ivanišin, Pia Zemljič, Barbara Cerar, Boris Mihalj, Urban Kuntarič, Valter Dragan, Doroteja Nadrah, Petra Govc, Aljaž Jovanović, Iva Babić, Rok Vihar, Vanja Plut, Matic Valič, Sara Dirnbek, Blaž Popovski, Veronika Drolc, Gorazd Logar, Matija Rozman, Vojko Zidar in Barbara Žefran.

Jernej Šugman, žalna slovesnost Magazin Tako so se od Jerneja Šugmana poslovili na žalni slovesnosti

Jernej Šugman je bil ena gonilnih sil SNG Drame. Nekatere uprizoritve so se tako z njegovo smrtjo trajno poslovile z repertoarja Drame, nekatere začasno, so po njegovi smrti povedali v gledališču. 

Jernej Šugman Magazin To se bo zgodilo s predstavami Jerneja Šugmana
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice