Slovenija
37811 ogledov

Iz prve roke iz Trevisa o stanju v Italiji

Milano koronavirus Epa
"Nihče ne nosi maske, tudi v lokalih jih nimajo, niti uslužbenci na letališču," pravi Slovenka, ki potuje z letališča v italijanskem Trevisu v Španijo.

V italijanskem Trevisu življenje poteka normalno, pravi Slovenka, ki danes leti iz tamkajšnjega letališča proti Španiji. "Tukaj res nič ne da vedeti, da razsaja koronavirus. Ne merijo temperature, nobenih posebnih obvestil ali opozoril ni nikjer. Popolnoma nič, kar bi nakazovalo na epidemijo," je povedala. "Nihče ne nosi maske, tudi v lokalih jih nimajo, niti uslužbenci letališča. Je pa nekaj Slovencev, ki pa imajo vsi maske."

Italijanki, s katerima je govorila, sta ji povedali, da se z vso zadevo ne obremenjujejo. Šole so sicer zaprte, življenje pa gre dalje, pravijo. "Za zdaj vse skupaj doživljajo, kot da gre za malo močnejšo gripo. Imam občutek, da je v javnosti ustvarjena panika veliko večja, kot je za zdaj med tu živečimi ljudmi," je dodala.

"Ljudje pravijo, da so težave okoli Padove in proti Milanu, v Benečiji pa ne. Tudi na meji ob vstopu v Italijo ni posebnega nadzora, tam sicer stoji kombi in en človek, a zjutraj, ko sva prečkala mejo, niso ustavili nikogar," je še povedala.

Bralec: Pred dvema dnevoma vsem merili temperaturo

Potem, ko je prebral članek, se nam je oglasil bralec Marko, ki je pred dvema dnevoma na letališču v Trevisu pristal z letalom iz Manchestra. Na letališču je bilo veliko uslužbencev z maskami in tudi vsi potniki smo bili opozorjeni, kot je razvidno s fotografije, ki je nastala ob prihodu, so potnikom merili telesno temperaturo. 

Koronavirus, merjenje temperature, letališče Treviso | Avtor: Bralec Bralec

 

Koronavirus Kaj je res in kaj ne? Zdravje Preverite: Miti in resnice o koronavirusu

V Italiji se v zadnjih dneh spopadajo z večjim izbruhom koronavirusa. Okuženih je več kot 230 ljudi, umrlo jih je sedem. Slovensko ministrstvo za zdravje zadeve spremlja. Kot so povedali v minulih dneh, je verjetnost, da pride do pojava bolezni tudi v Sloveniji precejšnja. 

V Sloveniji so zaradi suma na okužbo s koronavirusom testirali 13 oseb, a so bili vsi testi negativni. 

Koronavirus v Italiji Nasveti NIJZ Zdravje To so navodila, če pride do izbruha koronavirusa v Sloveniji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Denis Brinovec 21:03 27.februar 2020.

    Iz prve roke :) : včeraj na letališču v Trstu dva v skafandrih merita temperaturo.

  • dd 09:15 26.februar 2020.

    Ta novica pa ne bo držala. Na letališčih so že v nedeljo bili vsi uslužbenci v protivirusni opremi in tudi merijo temperaturo potnikov, ki pridejo z letalom. Zraven stoji tudi policija.

  • munja 07:52 26.februar 2020.

    Največ panike ustvarjajo novinarji, zato jim ne nasedajte, ker niso objektivni.

Sorodne novice