Slovenija
2172 ogledov

Marjan Šarec bo sporočil, da (še) nima 46 glasov

Marjan Šarec in Brane Golubović Anže Petkovšek
Predsednik republike Borut Pahor bo v Vili Podrožnik v petek začel z drugim krogom posvetovanj o izbiri kandidata za predsednika vlade, kjer bo Šarec sporočil, da (še) nima potrebnih glasov. Mandat za sestavo vlade se tako pričakovano obeta relativnemu zmagovalcu volitev Janezu Janši.

Po novem krogu pogajanj o morebitni novi vladi med strankami LMŠ, SD, SMC, NSi, SAB in DeSUS je predsednik LMŠ Marjan Šarec povedal, da bo jutri vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović predsedniku republike Borutu Pahorju sporočil, da še nima potrebnih 46 glasov za izvolitev za mandatarja. Na vprašanje, kaj bo sledilo, je Šarec po poročanju STA odgovoril: "Nato sledi logično dejanje, vsaj če se bo predsednik republike držal tistega, kar je rekel, to je, da bo mandat za sestavo nove vlade podelil predsedniku SDS Janezu Janši."

Predsednik republike, ki bo na posvetovanju najprej gostil predstavnike LMŠ, SD, SMC in NSi, je namreč že povedal, da če bi iz pogovorov z vodji poslanskih skupin izhajalo, da ni jasne predstave o tem, kdo utegne imeti politično večino, bo mandat poveril zmagovalcu volitev Janezu Janši, ki ima nato priložnost, da poskuša oblikovati politično večino. Tudi v tem primeru naj bi "šestorček" nadaljeval z vsebinskimi pogovori.

Če predsednik SDS Janez Janša slučajno mandata ne bo sprejel in ga bo Borut Pahor ponudil Marjanu Šarcu, je ta dejal, da se bodo o tem pogovarjali takrat, ko se bo to zgodilo.

Marjan Šarec sicer računa, da bodo v petek sicer zaključili vsebinske pogovore in ob koncu tedna še kaj popravili, nato pa naj bi prešli na kadrovska vprašanja. Na vprašanje, kako v pogajanjih deluje NSi, pa je Šarec po navedbah STA odgovoril, da se zaenkrat pogovarjajo in da je zaenkrat nakazano, "da obstaja možnost" in dokler je tako, bodo delali v tej smeri.

Na vprašanje, ali je kakšna točka, na kateri bi rekel, da ne more več, pa je odgovoril, da je še zelo mlad in da bo že še malo zdržal.

Komentarjev 4
  • dragec 12:08 06.julij 2018.

    na sliki vidim še enega srba. ki je spremenil kožo iz PS v SMŠ

  • inside 05:19 06.julij 2018.

    taka vlada ne bo nič vredna. že tako vsakdo nekaj hoče......... najbolj smotrne so še ene volitve.....v kolikor je opcija za to.....

  • Avatar olor
    olor 23:41 05.julij 2018.

    Tudi če bo imel 46 glasov bo težko vladal, preveč strank na kupu.

Sorodne novice