Slovenija
10622 ogledov

Prazniki, dež in posebni prevoz. Slovenija stoji!

Zaprta avtocesta, zastoj na avtocesti, Brezovica bralka
Četrtek je, v skladu z napovedmi, prinesel prometni kaos.

Današnji dan je bil predviden kot zelo naporen za slovenske voznike. Zaradi praznikov se je na cestah znašlo veliko avstrijskih in nemških šoferjev, ki so na poti proti morju.

Že v zgodnjih popoldanskih urah so se začeli zastoji na štajerski, gorenjski in primorski avtocesti. Poleg tranzitnih voznikov jim je botrovalo deževno in vetrovno vreme, ki je še dodatno otežilo situacijo. 

Na severni ljubljanski obvoznici je zastoj nastal od Tomačevega proti Zadobrovi. Zamašek se bo v osrednjih popoldanskih urah predvidoma še zgostil.

Na gorenjski avtocesti je nastal 2,5 kilometra dolg zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji. Sega mimo priključka Jesenice zahod.

Med priključkoma Jesenice vzhod in Jesenice zahod je prav tako zastoj v smeri proti Avstriji, delovna zapora prinaša zamudo od 25 do 30 minut.

Na štajerski avtocesti je med priključkom Šentilj in razcepom Dragučova v smeri Maribora delovna zapora, zaradi katere se pot podaljša za okrog 20 minut.

Delovna zapora je tudi na primorski avtocesti pred predorom Dekani v smeri proti Ljubljani, predor občasno zaradi varnosti zapirajo.

Zaradi izrednega prevoza bo promet zelo upočasnjen na primorski avtocesti proti Kopru, predvidoma od 20. ure, od Kozine proti Kopru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
 • tlacan 09:24 09.junij 2023.

  Za večino zastojev na AC okoli Ljubljane niso krivi politiki ampak "iznajdlivi vozniki". Mimo Petrola na barju je promet na voznih pasovih dobesedno stal. Več kot eno uro smo potrebovali za ta košček. Cela kolona "iznajdljivih voznikov" je prehitevala čez ...prikaži več črpalko in izsiljevala prednost na uvozu. Ko smo prišli mimo tega uvoza je nekako šlo do odcepa zahod

 • Avatar jezeran
  jezeran 06:44 09.junij 2023.

  Sposobnost Darsa na ničli, bolje da jih vse odpustijo in bo isto sranje, ne pa da za svojo nesposobnost dobivajo plače. Važno da en kreten piše verze na table in je za to še plačan

 • darefoks 19:53 08.junij 2023.

  greznica od cest

Sorodne novice