Slovenija
3716 ogledov

To čaka Adrio Airways do konca leta

slovenija 17.06.13, Adria, Adria Airways, Slovenski letalski prevoznik, letalo, Anže Petkovšek Stečajni upravitelj Adrie Airways je blagovno znamko najprej prodajal po izklicni ceni 100.000 evrov. V tretjem poskusu je dobil bistveno manj.
Slovenski letalski prevoznik, ki je v lasti 4K Invest, se sooča s težavami.

O tem, da ima slovenski letalski prevoznik Adria Airways velike težave z odpovedmi in zamudami letov, smo že večkrat pisali. Njeno poslovanje je pod drobnogled vzela tudi Javna agencija za civilno letalstvo, ki je v odločbi, izdani 13. julija letos, zapisala, da je Adria dolgoročno plačilno nesposobna. Letalskemu prevozniku grozi, da mu lahko odvzamejo operativno licenco. 

Samo letos je agencija po besedah njenega direktorja Roka Marolta Adrii izdala za 30.000 evrov kazni. Zabeležili so tudi veliko povečanje pritožb zoper letalskega prevoznika. 

4K Invest je letos družbo že dokapitaliziral s pol milijona evrov. Letalska družba bo leto končala z ne ravno zanemarljivo izgubo. "Zanesljivo ne bomo poslali Adrie Airways v bankrot," je v oddaji Odmevi dejal direktor Adrie Airways Holger Kowarsch. Meni, da je za Slovenijo, turizem in gospodarstvo izjemno pomembno, da je na domačem letališču domača letalska družba. 

Napovedal je, da bodo Adrio Airways še letos dokapitalizirali. "Svoj lastniški kapital bomo povečali za vsaj 10 milijonov evrov," je napovedal v omenjeni oddaji. 

Adria Airways Slovenija Namesto leta na Brnik Adria potnike iz Pariza "častila" še z ogledom Amsterdama

Letos se družba sooča s težavami, ki so posledica pomanjkanja letalskega osebja. Letos so tako zaposlili že skoraj 100 novih delavcev. Pilote z ustrezno licenco iščejo tudi v drugih evropskih državah. Pričakujejo, da bodo do začetka decembra težave, ki izvirajo iz tega - predvsem gre za odpovedi letov-, odpravili. 

Druga težava, s katero se soočajo in zaradi katere so morali plačati precej kazni, so zamude letov. Kowarsch je te pripisal težavam v evropskem zračnem prometu, saj je bil zračni prostor poleti preobremenjen. Obenem je še dodal, da reševanje pritožb s strani potnikov trenutno traja nekoliko dlje kot običajno. Po Kowarschevih besedah se to trudijo rešiti tudi z novimi zaposlitvami v upravi in klicnih centrih. Potnike je ob tem prosil za še malo potrpljenja.

Adria Airways Intervju Slovenija Christian Schneider, Adria Airways: Ne moremo tekmovati s cenami, ki so nižje kot taksi iz Ljubljane

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 5
  • andrej30 12:20 27.oktober 2018.

    Part 1 Adria Airways je katastrofa od letalskega prevoznika. Zaradi službe potujem skoraj v tujino vsak teden in sem z Adrio doživel že ničkoliko neprijetnih presenečenj. Zadnje od razočaranj je bilo ta teden in sicer trojno: 1. Let iz Brnika ...prikaži večika preko Pariza v Amsterdam. Adriino letalo seveda zaradi "preobremenjenega prometa" poleti šele 40 minut kasneje. Po pristanku v Parizu moram kot nor leteti proti naslednjemu letu v Amsterdam

  • Žurnalček 00:23 26.oktober 2018.

    UMAKNITE SLIKO SDS KRETENOIDA , POD ŠT. 4 , KI ŽELI POSTATI ŽUPAN LJ!

  • Snežinko 10:11 25.oktober 2018.

    Ja, seveda, zdaj je pa kriv "prezaseden zrak". Zanimivo, v Ameriki, kjer je letal še veliko več ni prav nobenega problema s "prezasedenostjo" zraka, pa tudi v EU ostali prevozniki začuda nimajo težav s tem, samo Adria...

Sorodne novice