Slovenija
4119 ogledov

Tukaj bo stalo 498 novih stanovanj.

1/3
Stanovanja bodo velika od 30 do 80 kvadratnih metrov.

Območje zemljišča, kjer bo zgrajena soseska Novo brdo v Ljubljani, je bilo v ponedeljek zakoličeno. Na 4,8 hektara velikemu zemljišču bo zgrajenih 18 objektov s 498 stanovanji, od tega 25 oskrbovanih stanovanj, in 522 parkirnih mest v podzemni garaži pod objekti. Stanovanja bodo velika od 30 do 80 kvadratnih metrov, etažnost objektov pa bo obsegala klet, pritličje, tri nadstropja in teraso.

Konec julija bodo predvidoma začeli z zemeljskimi deli in varovanjem gradbene jame Novo Brdo E2 in E3. Dela bo izvajalo podjetje Rafael. 

stanovanja V nebo Slovenija Prodaja nepremičnin: Odkar spremljajo trg, takšnega rekorda še ni bilo

V drugi polovici avgusta bo objavljeno javno naročilo za gradbena, obrtna in inštalacijska dela: Izgradnja stanovanjske soseske Novo Brdo, sklop 1: E2 in sklop 2: E3. Predviden začetek gradnje je oktober 2018, zaključek pa konec 2020.

območje Novo Brdo zemljišče | Avtor: Stanovanjski sklad RS Stanovanjski sklad RS

Obljubljajo višji standard bivanja

Nova soseska bo zasnovana tako, da si bodo od severa proti jugu sledili pasovi grajenega ter notranji pasovi za peš poti in kolesarski promet. Večstanovanjski objekti bodo točkovno razporejeni, samostojni in manjših dimenzij (vila bloki), ki se bodo ob Poti Rdečega križa zaključili z vzdolžnimi bloki.

Stanovanjski sklad RS bo v soseski Novo Brdo ponudil višji standard bivanja, saj bodo v njej sobivale različne generacije (mladi, starejši, družine), čemur bodo prilagojeni objekti in stanovanja. Za dobro počutje stanovalcev bo v novi soseski skrbel še vsebinsko raznovrsten javni program (npr. trgovine, storitve, knjižnica …) ter varen odprt zunanji prostor z novim zelenim sistemom, otroškimi igrišči in navezavami na obstoječa zelena obroča na vzhodu (Pot spominov in tovarištva) in zahodu (Rožni hrib in športna igrišča Zeleni gaj). V bližini sta priključek na mestno ljubljansko obvoznico in avtocesto.

stanovanja Najemnine Slovenija Najemnine v Ljubljani najdražje, najbolj donosne v Celju in Mariboru

dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 20:18 17.julij 2018.

    Do leta 2020 pa bo črno odlagališče !

Sorodne novice