Slovenija
17659 ogledov

V kratkem trikrat oranžni alarm

Vreme: V kratkem trikrat oranžni alarm Saša Despot
Obetajo se nam vremensko zahtevni dnevi. Kaj pravi napoved?

Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je opozorila na vse bolj ostre vremenske pogoje, ki nas čakajo v bližnji prihodnosti.

V nedeljo bo pretežno jasno, najvišje dnevne temperature bodo dosegle 32 stopinj Celzija. V začetku prihodnjega tedna se bo vročina stopnjevala.

voda pipa zalivanje Pri nas Slovenija Stanje se lahko v prihodnjih dneh še poslabša

Za ponedeljek, torek in sredo je v popoldanskih urah mogoč oranžni alarm, ki "zazvoni" ob ekstremno visokih tempraturah. Južni, osrednji in zahodni del države (z izjemo alpskih in predalpskih pokrajin) bo zajela vročina, živo srebro se bo povzpelo vse do 35°C.

Možne so krajevne nevihte in lokalno močnejši nalivi, piši vetra ter udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Arso oranžni alarm | Avtor: PrtSc PrtSc

Oranžni alarm pomeni, da morate biti pripravljeni na ekstremne vremenske pogoje. Ob rdečem alarmu je priporočeno ukrepanje.

V soboto so najvišjo temperaturo izmerili na letališču v Cerkljah ob Krki, termometer se je ustavil pri 31,8°C. Le za odtenek manj vroče je bilo v Biljah pri Novi Gorici in Črnomlju.

Nad srednjo in vzhodno Evropo ter zahodnim in osrednjim Sredozemljem je območje enakomernega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s šibkim vetrom zahodnih smeri vlažen zrak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice