Šport
287 ogledov

Dvakratni evropski podprvak še vsaj dve leti v Ljubljani!

Matic Videčnik ACH Volley Ljubljana
Matic Videčnik vsaj še dve leti v oranžnem gnezdu.

Slovenski reprezentant in dolgoletni član ACH Volley Ljubljana Matic Videčnik je s klubom iz prestolnice podaljšal sodelovanje in tako ostaja v gnezdu aktualnih državnih in pokalnih prvakov vsaj še dve leti.

Srednji bloker, ki je kariero začel v domači Slovenski Bistrici, je prvič nase opozoril v dresu kamniškega Calcita, nato pa leta 2017 prestopil k oranžnim zmajem, kjer bo uspešno športno pot tudi nadaljeval. ACH si je namreč za še vsaj dve leti zagotovil usluge občasnega člana slovenske moške reprezentance, ki se je že dvakrat razveselil srebrne medalje na evropskem prvenstvu (2019 in 2021).

Matic Videčnik | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

Za kar 203 centimetrov visokim Videčnikom je z ACH Volleyjem Ljubljana uspešna sezona, v kateri jih čaka samo še finalna serija za osvojitev naslova državnih prvakov. Pod taktirko trenerja Radovana Gačiča je ohranil visok nivo igre in v dosedanjem delu sezone prikazal odlične igre ter se že veselil dveh prestižnih lovorik.

"Izjemno sem vesel, da ostajam v Ljubljani in bom nadaljeval svojo športno pot v ekipi, ki je motivirana in željna zmag ter osvajanja lovorik. Za nami je uspešen del sezone, v kateri smo se veselil dveh osvojenih naslovov (Pokal Slovenije in MEVZA), sedaj pa je pred nami še sklepno dejanje sezone, v katerem moramo dokazati, da smo najboljša ekipa v Sloveniji. Ekipa deluje izredno homogeno, saj smo postali pravi prijatelji tudi izven igrišč," je izjavil 29-letni Bistričan, ki bo tako z Danijelom Konciljo tvoril močan ljubljanski blok tudi v prihodnje.

Matic Videčnik | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice