Šport > Slovenija poka od ponosa
348 ogledov

"Odigrali bomo resno in zavzeto"

Goran Dragić, Luka Dončić
Slovenski košarkarji se bodo po dnevu premora vrnili na parket helsinške arene in se v četrtem kolu skupinskega dela evropskega prvenstva pomerili z reprezentanco Islandije.

Tekma med Slovenijo in Islandijo se bo po slovenskem času začela že ob 12.45 (prenos na kanalu A). Pred Slovenci so na prvih treh tekmah pokleknili Poljaki, Finci in Grki. Islandci pa se nahajajo v popolnoma drugačnem položaju, na dosdaj odigranih dvobojih so v povprečju izgubili za dobrih 31 točk. 

"Reprezentanca Islandije igra izjemno agresivno in nepopustljivo. Njihova največja odlika je, da so izjemno borbeni, primanjkljaj v višini pa nadomestijo z energijo. Vsi trije nasprotniki so imeli z islandsko kolektivno igro v prvih polčasih težave. To bo pravi test za našo individualno in kolektivno obrambo," opozarja Aleksander Sekulić, pomočnik slovenskega selektorja Igorja Kokoškova.

Luka Dončić Slovenija Grčija Tretja zmaga Šport Kokoškov: Ta ima posebno težo Goran Dragić Slovenija Grčija Napeta končnica Šport Padli še Grki, Slovenija ostaja neporažena

Islandska reprezentanca sicer šele drugič igra na prvenstvu stare celine. Prvič so se širši evropski javnosti predstavili na prvenstvu pred dvema letoma in tekmovanje zaključili na zadnjem 24. mestu. Islandska reprezentanca je ena najnižjih na prvenstvu, zgolj trije igralci so visoki nad 200 cm, pri tem prevladuje mladi košarkar Valencie Tryggvi Hlinason, ki v višino meri kar 216 cm. Nihče od islandskih košarkarjev na tem prvenstvu ne izstopa, krasi jih predvsem kolektivna igra. Martin Hermannsson, Jon Arnor Stefansson, Hordur Vilhjalmsson in Haukur Palsson v povprečju dosegajo dobrih deset točk.

"Pričakujem, da bomo jutrišnjo tekmo proti Islandiji odigrali resno in zavzeto. Vse ekipe, ki so si priborile nastop na evropskem prvenstvu, si zaslužijo spoštovanje. S pravim pristopom in ekipnim duhom moramo poskrbeti, da na srečanju z Islandci ne bo prišlo do presenečenja," pred naslednjim tekmecem pravi Saša Zagorac

Goran Dragić Zdaj Grki Šport Dragić: Drugi polčas sem komaj hodil Anthony Randolph Šport Toni odigral za babico iz Ruš

Ob pričakovanem poteku dvoboja bodo v slovenski izbrani vrsti najverjetneje še dodatno odpočili nosilce igre, Slovenijo nato v sredo čaka še derbi s Francijo.

Evropsko prvenstvo, skupina A:

LESTVICA:
1. Slovenija 6 točk
2. Finska 5
3. Francija 5
4. Poljska 4
5. Grčija 6. Islandija 3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.