Šport > Kolesarstvo
10405 ogledov

Froome povedal, kaj meni o dosežkih Pogačarja

Chris Froome Profimedia
O izjemni sezoni slovenskega kolesarja je spregovoril tudi štirikratni zmagovalec Toura.

Za Tadejem Pogačarjem je izjemno leto. V njem je osvojil številne dirke, tudi spomenika po Flandriji in Lombardiji, bil tretji na svetovnem prvenstvu, kljub poškodbi, ki mu je v veliki meri okrnila priprave na vrhunec sezone, pa je zasedel tudi drugo mesto na dirki po Franciji. Zmagoslavje na Touru mu je v zadnih dveh sezonah sicer preprečil Danec Jonas Vingegaard.

Med tistimi, ki so ga dosežki Pogačarja precej bolj impresionirali kot podvigi Vingegaarda, ki je na prestižni prireditvi prejel nagrado za najboljšega kolesarja leta, je tudi Chris Froome.

"Kar je v tem letu uspelo Pogačarju, je meni osebno težko dojeti. Njegove dosežke, dirkati na visoki ravni na tritedenskih dirkah, ob tem pa dobiti tudi klasiko po Flandrije, izjemno spoštujem," je v pogovoru za špansko Marco dejal eden največjih zvezdnikov kolesarstva v zadnjem desetletju. Froome je sicer štirikratni zamgovalec Toura, dvakrat je osvojil Vuelto, enkrat pa Giro.

Za Froomom je sicer zelo neuspešno leto, v njem je zdaj 38-letni kolesarski as še bolj izgubil stik s svetovnim vrhom. Zaradi slabe forme in poraznih nastopov je celo ostal brez nastopa na dirki po Franciji, ki mu je v preteklosti prinesla štiri skupne zmage (2013, 2015, 2016, 2017). Pri ekipi Israel - Premier Tech so se namreč odločili, da ga niti ne uvrstijo v ekipo.

Chris Froome | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:30 12.november 2023.

    Uspeh Pogačarja tiči v treningu po naših “cestah“,in ko pride na lepe ceste,mu zmaga ne uide

Sorodne novice