Šport > Kolesarstvo
43515 ogledov

Preprečili ji olimpijski nastop, zdaj 24-letno športnico našli mrtvo

Olivia Podmore Reševalni pas/Twitter
Nova Zelandija žaluje za 24-letno športnico, ki kljub uspešnim kvalifikacijam ni bila izbrana za nastop v Tokiu..

Olimpijski komite Nove Zelandije je sporočil tragično novico o nenadni smrti 24-letne kolesarke na stezi Olivie Podmore, ki je branila barve svoje države na Olimpijskih igrah leta 2016 ter na številnih pomembnih prvenstvih in pokalih. Kvalificirala se je tudi za Tokio 2020, a na koncu ni bila izbrana v ekipo, ki je nastopila na Japonskem.

Po poročanju New Zealand Heralda naj bi Podmorova malce pred svojo smrtjo na svojem Instagram profilu objavila zapis o težavah, s katerimi se soočajo profesionalni športniki, a je nato svojo objavo odstranila.

"Šport je izjemno izhodišče za toliko ljudi. Je težko, so stalni boji, toda vseeno prinese toliko veselja. Občutek, ko zmaguješ, ni podoben nobenemu drugemu... Toda tudi občutek, ko izgubiš, ko te ne izberejo, čeprav si se kvalificiral, ko si poškodovan, ko ne izpolniš pričakovanja javnosti, kot so lastna hiša, poroka, otroci, ker si vse podredil svojemu športu, tudi ta občutek ni podoben nobenemu drugemu," naj bi v ponedeljek malo pred svojo smrtjo zapisala Podmorova.

Podmorova je sicer nekdaj veljala za velik talent, saj je leta 2015 na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojila srebro v ekipnem sprintu ter bron v kronometru.

Komentarjev 4
  • Leona_Carroll 10:08 12.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Leona_Carroll 10:06 12.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • miho 20:04 11.avgust 2021.

    Mene samo zanima, zakaj morajo biti pogoji za nastop na olimpijskih igrah tako strogi? Ali ni bila glavna poanta olimpijskih iger starega sveta, da se jih je lahko udeležil kdorkoli in da ni bilo pomembno zmagati, ampak sodelovati? Zakaj ne ...prikaži več more biti tudi danes tako? Ok, razumem koronavirusno situacijo, ampak tudi sicer so pogoji za nastop na olimpijskih igrah zelo strogi. To športnico bi komot lahko vzeli, ena več ne bi ogrozila koronavirusne situacije.

Sorodne novice