Šport > Olimpijske igre
418 ogledov

V Ljubljani večerni sprejem za olimpijce

Sprejem športnikov, Kongresni trg Anže Petkovšek
Navijači bodo lahko pozdravili športne junake iz Tokia.

Slovenske junake, ki so s svojimi uspehi v zadnjih dveh tednih navduševali na olimpijskih igrah v Tokiu, bodo športni navdušenci zvečer lahko pozdravili na sprejemu na ljubljanskem Kongresnem trgu. Še pred tem bosta olimpijsko reprezentanco sprejela predsednik republike Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Na verjetno najbolj posebnih olimpijskih igrah doslej, ki so jih krojili protikoronski ukrepi, so slovenski športniki v deželi vzhajajočega sonca spisali novo poglavje uspešne slovenske športne zgodovine, saj se lahko pohvalijo z največjo bero osvojenih zlatih kolajn v zgodovini samostojne države.

Poleg plezalke Janje Garnbret sta bila zlata še kanuist Benjamin Savšek in kolesar Primož Roglič, srebro je osvojila judoistka Tina Trstenjak, bron pa kolesar Tadej Pogačar. V Tokiu je sicer odpotovalo 54 športnikov, a poleg dobitnikov medalj po vrnitvi v domovino gotovo najbolj izstopa košarkaška ekipa, ki se je uspela prebiti v polfinale in osvojiti četrto mesto.

Jugoslavija navijači Tokio 2020 Šport Kako visoko bi po medaljah kotirala Jugoslavija?

Slovenski olimpijci so bili toplega sprejema deležni že ob prihodu domov na letališču Jožeta Pučnika in v domačem okolju, a gotovo bo tudi večerni sprejem v prestolnico privabil množico športnih navdušencev.

Še pred sprejemom v Ljubljani bosta olimpijsko reprezentanco na Brdu pri Kranju sprejela Pahor in Kustečeva, ki se je prve dni iger tudi sama mudila v Tokiu. Sprejema na Kongresnem trgu, ki se začne ob 21. uri, se bo udeležil tudi predsednik DZ Igor Zorčič.

Janja Garnbret Foto/Video Šport Zlata Janja Garnbret doma, tako so jo sprejeli navijači
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.