Šport > Košarka
10715 ogledov

Draženova mama tik pred sinovo smrtjo dobila srhljivo svarilo

biserka petrović pokal adecco 20 let slovenska košarkarska reprezentanca hrvaška Saša Despot Biserka Petrović.
Mati umrlega zvezdnika je razkrila, da je jo v dneh pred tragedijo nekdo opozoril na to, da se lahko njenemu sinu zgodi nekaj hudega.

Okrog 7. junija se športna javnost v državah na ozemlju nekdanje Jugoslavije vedno znova spominja Dražena Petrovića. Letos mineva 27 let od smrti dalmatinskega asa, o katerem je bilo povedanih in napisanih že mnogo besed.

V medijih se pogosto pojavlja Draženova mama Biserka. O življenju preminulega sina je razkrila številne podrobnosti, pretresljive so predvsem njene besede, s katerimi je opisala trenutke, ko je izvedela za Draženovo smrt.

"Poskušala sem skočiti s terase. Soprog me je v zadnjem trenutku zgrabil in mi rešil življenje. Moj drugi sin je, v upanju, da novica ni točna, skušal vse skupaj preveriti. Na žalost je Dražen res umrl," je povedala Biserka Petrović.

dražen petrović Voznica s težko nogo Šport Žensko, ki je Dražena odvedla v smrt, prizadeli življenjski tragediji

Mama umrlega zvezdnika pa je razkrila še, da je jo v dneh pred smrtjo nekdo opozoril na to, da se lahko njenemu sinu zgodi nekaj hudega.

"V dneh, ko je bil Dražen še živ, sem v Zagrebu v okviru druženja spoznala nekega človeka. Ta mi je nekaj govoril in me vprašal, kaj ti dve ženski delata poleg Dražena. Govoril je o njegovih sopotnicah v času nesreče," je dejala Petrovićeva.

V času tragedije je avtomobil vozila Draženova partnerka, nemška manekenka Klara Szalantzy. Ta ni utrpela trajnih poškodb, kasneje pa je doživela več osebnih pretresov. V avtu je bila še Hilal Edebal, nekdanja košarkarica in prijateljica Szalantzyjeve, ki je v nesreči utrpela hude poškodbe, po katerih si nikoli ni povsem opomogla.

Dražen Petrović Spomini Šport Rađa o zadnjih besedah Draženu: sprta zaradi Slovencev

Dražen Petrović New Jersey Nets | Avtor: Dezzen Dezzen

Dražen Petrović je bil nekdanji član Šibenika, Cibone, madridskega Reala, Portland Trail Blazers in New Jersey Nets.

Dvakratni prvak Evrolige (1985, 1986) ter najboljši strelec in MVP tekmovanja (1985) se je iz Jugoslavije leta 1988 preselil v Španijo, kjer je osvajal tako klubske kot individiualne lovorike. 

Leto kasneje je okrepil Portland, že kmalu pa se je preselil New Jersey, kjer je zablestel v polnem sijaju. V drugi in tretji NBA sezoni je v povprečju dosegal več kot 20 točk na tekmo, v zadnji sezoni njegovega življenja je z moštvom za las obstal na pragu konferenčnega polfinala. 

Petrović je slovel kot odličen strelec, saj je v svoji kratki NBA karieri beležil 51-odstoten met iz igre, 44-odstoten met za tri in 84-odstoten prosti met. Njegov odstotek zadetih metov izza črte je še vedno peti najboljši v zgodovini lige NBA.

Dražen Petrović je blestel pri Netsih in tujcem odprl vrata v NBA. (Foto: slamon Pred 27 leti Šport Tretja potnica v 'Draženovem' avtu: Besna sem, vse bi lahko bilo drugače

 

Komentarjev 6
  • berislav0 21:57 29.junij 2020.

    ALI NI VEČ DOSADNA TA DRAŽENOVA MATI. KAJ BOMO TO 50 LET ŠE BRALI. KOLIKO MLADIH JE PADLO ZA HRVAŠKO PANOBEDEN NE PIŠE O TEM. VERJETNO SO DALI VEČ ZA DRŽAVO KOT DRAŽEN.

  • Avatar Silsiolla
    Silsiolla 00:45 09.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 20:38 08.junij 2020.

    Ma ajde u pi**u materinu s tem Draženom.Polno jih je bilo boljših od njega.Pa začnimo samo z generacijo 90s/00s : Bodiroga,Divac,Danilović,Radmanović, Stojaković,Jarić,Rebrača,Paspalj,Đorđević, Koturović,Tomašević,Drobnjak,Čabarkapa, Gurović,Rakočević,.... .In ne mi skoz s tem jadnim Petrovićem,ko je bil nula proti velikemu Jordanu v Barceloni 92... .

Sorodne novice