Šport > Košarka
13474 ogledov

Luka na zgodovinski večer tarča številnih žaljivk: "Ne vem, zakaj to počnejo"

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je v izjemno sovražnem okolju postavil nov mejnik lige NBA.

Slovenski košarkar Luka Dončić je ponoči postal prvi igralec v severnoameriški ligi NBA, ki je vpisal šest zaporednih trojnih dvojčkov s vsaj 30 točkami. Dončić je z novo izjemno predstavo ekipi Dallas Mavericks v soboto zvečer po lokalnem času pomagal, da je v gosteh premagala Detroit Pistons s 142:124.

Dončić je v dvorani Little Caesars Areni dosegel 39 točk, 10 podaj in 10 skokov, s čimer je presegel prejšnji mejnik Russella Westbrooka, ki je dosegel pet zaporednih trojnih dvojčkov s 30 točkami. Slovenski zvezdnik je prav tako s petim zaporednim trojnim dvojčkom s 35 ali več točkami izboljšal lastni rekord v ligi NBA. Za dobro mero je dodal tri ukradene žoge in par blokad.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"To samo kaže, na kakšni ravni trenutno igra," je po tekmi dejal trener Mavericks Jason Kidd. "Ve, da lahko uspešno meče na koš, prav tako je sposoben poiskati svoje soigralce in nazadnje, sposoben je ujeto odbito žogo spremeniti v koš in nam pomagati v obrambi." Trener Dallasa je sicer Dončićevo mojstrsko formo označil za "tako redko, kot je bil enkraten Pablo Picasso".

Dončić je v prvem polčasu dosegel 26 točk. To je vključevalo neverjetnih 21 točk v drugi četrtini, ko se je zdelo, da so Dončića le še vzpodbudili vzkliki "Luka Sucks" ("Luka je zanič" op. p.) s tribun s strani sovražno nastrojenih navijačev Pistons. "No, vemo, da ni zanič," je rekel Kidd. "Mislim, da vemo, da uživa, ko ljudje komunicirajo z njim. Če je to tisto, kar ga je spodbudilo, bi si želeli, da bi se to zgodilo še večkrat."

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Sem slišal, ampak je vse v redu. Ne vem, zakaj to počnejo. Všeč mi je, če to počnejo, vedo, da ni res, ampak me ne moti," pa se je na svoj zgodovinski večer ob obnašanje navijačev obregnil Luka, ki je tudi  postal šele četrti igralec z desetimi trojnimi dvojčki z vsaj 35 točkami v eni sezoni, s tem dosežkom se je pridružil Russellu Westbrooku, Jamesu Hardnu in Oscarju Robertsonu.

Navijači so sicer s svojim obnašanjem le še dodali k razgretemu vzdušju na igrišču, kjer je vse skupaj eskaliralo v zadnji četrtini. Pri 9:07 pred koncem tekme je najprej Stanley Umude udaril Tima Hardawaya Jr. v glavo, še bolj pa se je zaiskrilo 7:03 pred koncem, ko je Jalen Duren storil prekršek nad centrom Mavs Danielom Gaffordom, ko je ta šel do koša po Dončićevi podaji. P.J. Washington je nato narahlo odrinil Durena od Gafforda, ki je bil na tleh, Duren pa je odgovoril z veliko močnejšim udarcem in nemudoma so bili v prepir vključeni vs igralci na igrišču.

Duren je bil na koncu izključen po osebni napaki in dosojenih dveh tehničnih napakah, katero je prejel tudi Washington. "To je bil težek prekršek, a to je košarka," je po koncu tekme poizkušal incident omiliti Gafford. "Tega nikomur ne očitam."

Dallas po novi zmagi sicer še naprej zaseda osmo mesto v razvrstitvi zahodne konference z razmerjem 36-28 v zmagah in porazih, a se je z dvema zaporednima zmagama približal mestom, ki peljejo neposredno v končnico.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • atamama 13:41 10.marec 2024.

    Ali ni super združiti hoby in službo?

  • Ender3 13:31 10.marec 2024.

    Avtor poišči si kakšno bolj koristno delo..!

Sorodne novice