Šport > Košarka
22576 ogledov

Pred tekmo s Slovenijo šok iz grškega tabora

Giannis Antetokounmpo Profimedia
Giannis Antetokounmpo ne bo prišel v Ljubljano, mogoče pa izpušča celo svetovno prvenstvo, saj ni bil uvrščen na skrajšan reprezentančni seznam.

Selektor grške košarkarske reprezentance Dimitris Itudis je danes potrdil, da grški zvezdnik iz lige NBA Giannis Antetokounmpo ta teden ne bo na voljo za dve prijateljski tekmi s Slovenijo, tako da ne bo nič od tako težko pričakovanega obračuna Giannis-Luka Dončić. Člana Milwaukee Bucks celo ni uvrstil na seznam osemnajstih igralcev za SP, je pa izjavil, da bo še naprej spremljal njegovo zdravstveno stanje.

Dimitris Itudis je grškim novinarjem dejal, da ne ve, kdaj bo dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA na voljo za igro po kirurškem posegu v levem kolenu. "Vprašanje bi bilo treba nasloviti na zdravnike reprezentance in zdravnike Bucks. Moje informacije so, da se Giannis trudi. Njegov status se pregleduje in kmalu bomo imeli dokončno odločitev, ali mu bo uspelo igrati na svetovnem prvenstvu," je dejal grški selektor. "Mislim, da se ga splača počakati, saj govorimo o enem od najboljših košarkarjev na svetu," je dodal Itudis.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Profimedia Profimedia

Selektor na skrajšani seznam prav tako ni uvrstil veteranov Kostasa Slukasa in Nicka Calathesa. "Nekaj igralcev smo poskušali prepričati, da bi sodelovali, vendar so imeli jasna stališča, zakaj nočejo biti del reprezentance," je povedal Itudis. Selektor Itudis je pred potjo v Ljubljano in dvema prijateljskima tekmama s Slovenijo (sreda ob 20.30 v Stožicah in v petek ob 18.00 v Atenah) prečrtal še štiri igralce - Dimitrisa Flionisa, Lefterisa Mantzukasa, Nikosa Čukaza in Vangelisa Zugrisa.

Kljub objavljenemu skrajšanemu spisku pa v grškem taboru dopuščajo možnost morebitnih sprememb, še posebej zaradi Giannisove situacije. "Žal smo v situaciji, ko ne moremo računati na vse najboljše košarkarje. Temu se moramo pač prilagoditi, pomembno je, da so igralci željni igranja in treniranja."

Sloveniji, kateri sta se pred dnevi pridružila tudi Luka Dončić in Vlatko Čančar, se bodo zoperstavili Tanasis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Giorgos Papagianis, Ioanis Papapetru, Dinos Mitoglu, Dimitris Moraitis, Kostas Papanikolau, Thomas Walkup, Gianulis Larentzakis, Michalis Luntzis, Lefteris Bochoridis, Dimitris Agravanis, Nikos Rogkavopulos, Manolis Hadjidakis, Panagiotis Kalaitzakis, Giorgos Calmpuris in Vasilis Toliopulos.

Dimitris Itoudis CSKA Moskva | Avtor: EPA EPA

"Pripravljalne tekme bodo dale odgovor, kje stojimo. Dobili bomo kar nekaj odgovorov, predvsem na koga lahko računamo. Mogoče kdo dvomi v nas in naše sposobnosti, toda glavna naloga in cilj teh pripravljalnih tekem je, da zgradimo svojo identiteto," se je še prihajajočih tekem, ko se bo Grčija dvakrat pomerila tudi s Slovenijo, dotaknil Itudis.

Grčija bo sicer na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki se bo od 25. avgusta do 10. septembra odvijalo na Japonskem, Indoneziji in Filipinih, nastopila v skupini C, kjer se bo pomerila z ZDA, Jordanijo, in Novo Zelandijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice