Šport > Košarka
9589 ogledov

V Torontu niso pozabili. Tako so sprejeli Dragića, ta odličen

Goran Dragić Profimedia
Kapetan slovenske reprezentance se je vrnil na mesto 'zločina'.

Goran Dragić je bil pred minulo sezono udeležen v menjavi, ki je v Miami poslala Kyla Lowrja, v drugo smer pa slovenskega asa. Že dejstvo, da so se pri Raptors odrekli zvezdniku, ki je v kanadsko velemesto prinesel naslov NBA prvaka, je razjezilo pristaše franšize, svoje pa je dodal še Gogi, ki je pred prihodom izjavil, da ni zadovoljen s 'tradom' v Toronto, ker 'ima višje ambicije'. 

Tudi trener Nick Nurse nato Slovencu ni ponudil prave minutaže, vse skupaj pa se je hitro končalo z odstranitvijo Slovenca iz ekipe, nanj se ni več računalo. Dragić je treniral v Miamiju, klub pa je iskal morebitne snubce, ki bi bili pripravljeni sodelovati v novi selitvi slovenskega veterana. Na koncu je februarja na 'trade' pristal San Antonio in se po pričakovanjih odpovedal Gogiju. Ta se je tako lahko začel pogajati z novimi delodajalci, na koncu je izbral Brooklyn Nets. Pri slednjih se je izkazal tudi s predstavami v končnici.

Poleti je bilo nato veliko govora o morebitni združitvi slovenskih zvezdnikov v Dallasu, a pri teksaški franšizi 36-letniku niso ponudili prave vloge, slovenski ljubitelji pa so tako ostali brez želenega para Dragić/Luka Dončić. 

Gogi je nato izbral Chicago, z Biki pa je ponoči po slovenskem času gostoval v Torontu, kjer navijači niso pozabili na celotno sago minulega leta. Ob vsakem dotiku žoge je tako dvorana Slovenca 'nagradila' z negativnimi vzliki in žvižganjem, Dragić pa je bil tako deležen sprejema, ki ga morda doživijo le največji zvezdniki, ki so ponavadi boleč trn v peti domačih navijačev.

To je sicer Goran v preteklosti že tudi bil kot član Miamija.

Kapetana slovenske reprezentance sovražno nastrojena dvorana ni zmedla. Prikazal je eno boljših predstav v sezoni in bil strelsko zelo razpoložen, po zadetih metih pa je s prstom na ustnicah večkrat pokazal, da naj tribune utihnejo, kar pa jih je seveda še bolj podžgalo. 

Na tekmi je zadel štiri od šestih metov za tri točke in bil s 16. točkami tretji najboljši strelec gostov. Več točk za Bike sta ob precej višji minutaži dosegla le zvezdnika DeMar DeRozan (20 točk)in Nikola Vučević (18). Goran je zbral še dva skoka in dve podaji.

Za ključni bi se sicer lahko izkazali njegovi trojki v zaključku tretje četrtine, ko so se Bulls le na točko približali domačim, navijači Toronta pa so svojo zaskrbljenost izrazili tudi na socialnih omrežjih. 

Ko je pet minut pred koncem zapustil parket, je bil na semaforju izpisan izid 100:97 v korist domačih, ki jim je nato uspel delni izid 11:5. Minuto in pol pred koncem je bilo tako 111:102, dvoboj je bil odločen. 

Tekmeca se bosta še enkrat pomerila že nocoj. Tokrat se je dvoboj končal s 113:104.

A tudi po obračunu se strasti niso pretirano umirile. Navijači Toronta so še naprej 'zlivali gnojnico' po legendi slovenske košarke, navijači Bikov pa so predvsem obžalovali dejstvo, da ga trener Billy Donovan na parketu ni pustil tudi v drugi polovici zadnje četrtine.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice