Šport
3249 ogledov

Nekdanji veliki ameriški zvezdnik osumljen naročila umora

Chris Johnson Profimedia
Zvezdnik naj bi se želel maščevati ljudem, ki so v preteklosti streljali nanj.

Po poročanju ameriških medijev naj bi bil nekdanji veliki zvezdnik lige NFL Chris Johnson osumljen, da je leta 2016 financiral umor dveh moških.

Johnsona uradno še naj ne bi obtožili kaznivega dejanja, toda tožilci naj bi se že pripravljali, da vložijo obtožnico zoper nekdaj najhitrejšega igralca lige.

Chris Johnson | Avtor: Profimedia Profimedia

Prepričani so namreč, da je Johnson denarno nagradil člana tolpe, ki je umoril dva moška, za katera se je sumilo, da sta leta 2015 ubila Johnsonovega prijatelja, samega zvezdnika pa grdo ranila.

chris johnson ameriški nogomet Ena oseba umrla Šport Chris Johnson žrtev strelov

Nekdanji izjemni tekač je namreč 8. marca 2015 skoraj podlegel strelom, ko sta v jutranjih urah dva neidentificirana napadalca streljala na njegovega terenca.

Johnson je bil zadet v ramo, a si je po strelni rani opomogel, medtem ko njegov prijatelj ter voznik Dreekius Johnson napada ni preživel.

Po poročanju ameriških medijev naj bi bili tamkajšnji tožilci prepričani, da je po Johnsonovem naročilu v naslednjem letu znameniti član floridske tolpe Dominic Bolden v razmaku nekaj mesecev ubil oba moža, za katera se je verjelo, da sta marca 2015 napadla Johnsona.

Chris Johnson | Avtor: Profimedia Profimedia

Tožilci naj bi namreč od enega izmed ovaduhov izvedeli, da je Chris Johnson Boldena finančno nagradil ter mu pomagal do mesta vodje največje floridske tolpe, ki se ukvarja s preprodajo droge.

Johnson je v svoji izjavi negiral, da je kdajkoli iskal maščevanje: "Ne živim takšnega življenja."

Chris Johnson sicer velja za pravo NFL legendo. V ligo je vstopil leta 2008, potem ko je porušil rekord v teku na 40 jardov ter si priboril izbor v prvem krogu s strani ekipe Tennessee Titans.

Chris Johnson | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2009 je zbral največ jardov izmed vseh tekačev ter postal šele šesti v zgodovini, ki je presegel magično mejo 2000 jardov. Istega leta je bil izbran za najboljšega napadalnega igralca lige, na Pro Bowl (All-Star tekma) pa je bil tekom svoje kariere, ki se je zaključila leta 2017, izbran trikrat.

Član Titanov je bil do leta 2013, nato je eno leto nastopal za ekipo New York Jets. Po tragičnem strelskem obračunu je tudi izgubil svoj zvezdniški status, do konca kariere pa je nastopal le še za ekipo Arizona Cardinals.

Komentarjev 1
  • tranbobstan 22:11 11.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice