Šport
312 ogledov

"The GOAT" sprejel presenetljivo odločitev

Tom Brady Profimedia
Veliki Tom Brady želi spisati novo poglavje v športni zgodovini.

Legendarni Tom Brady je v torek sporočil, da po dvajsetih letih zapušča New England Patriots. V fantastičnem nizu z ekipo iz okolice Bostona je osvojil šest šampionskih prstanov, še trikrat pa je zaigral v Super Bowlu in bil poražen.

Tom Brady Slovo Šport Konec neke ere

Brady, mož slovite manekenke Gisele Bündchen, šteje že 42 pomladi in njegove predstave v lanski sezoni niso več spominjale na pretekla obdobja.

A kljub temu je Brady, ki ga številni ljubitelji ameriškega nogometa štejejo za najboljšega vseh časov (Greates Of All Time; GOAT, op. a.), imel dovolj ponudb za nadaljevanje kariere, potem ko je že pred časom izrazil željo, da bi igral do svojega 45. leta.

In po poročanju ameriških medijev je Brady našel svojo novo destinacijo. Preselil se bo na Florido k Tampa Bay Buccaneers - franšizi, ki v zadnjih letih ni krojila play-offa.

Bucs imajo dobre igralce na številnih pozicijah, a jih je za kakšno zmago več pogosto prikrajšal podajalec Jameis Winston, ta je v lanski sezoni ob 30 touchdownih vrgel še neverjetnih 30 prestreženih podaj. V Tampi upajo, da bo Brady prinesel napredek na najpomembnejši poziciji v ekipi.

Po poročanju medijev bo Brady, ki bo na začetku prihodnje sezone štel že 43 let, za svoje usluge v naslednji sezoni prejel 30 milijonov ameriških dolarjev.

V Tampi, ki je svoj edini naslov osvojila leta 2003, je glavni trener Bruce Arians. Ta slovi po dobrem delu s podajalci in to je bil, ob kakovosti igralskega kadra, gotovo eden od odločilnih faktorjev pri prestopu.

Tampa bo v naslednji sezoni gostila Super Bowl in v kolikor bi Brady osvojil svoj sedmi naslov, bi postal prvi podajalec v zgodovini lige NFL, ki je z ekipo prišel do šampionskega prstana na domačem igrišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice