Šport > Nogomet
4788 ogledov

Huda poškodba zvezdnika Liverpoola, ki je trčil s Kloppom (video)

Kostas Tsimikas Profimedia
Liverpoolov Tsimikas več mesecev odsoten z zelenic.

Nogometaš Liverpoola in grške reprezentance Kostas Tsimikas si je na sobotnem derbiju z Arsenalom zlomil ključnico, zaradi česar bo z igrišč odsoten več mesecev, so danes poročali angleški mediji.

Zaradi poškodbe je ogrožen celo nastop odličnega branilca za Grčijo v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bodo na sporedu marca.

Tsimikas se je poškodoval v 35. minuti sobotnega obračuna, ki se je končal z 1:1. Ob startu Arsenalovega Bukaya Sake ga je odbilo v trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa, pri tem pa jo je ob trku s tlemi najhuje skupil ravno nersečni Grk.

"Vsekakor gre za zlom ključnice, zaradi česar bo dolgo počival," je za Sky Sports vrsto poškodbe sporočil Klopp, ki bo tako na levi strani obrambe verjetno moral uporabiti Joa Gomeza.

Odsotnost grškega branilca bo namreč dodatni izziv za Nemca na klopi Liverpoola, ki že od oktobra ne more računati na prvega levega branilca Andyja Robertsona. Ta bo zaradi poškodbe rame odsoten vsaj še nekaj tednov.

Dodatno pa bi Tsimikasova poškodba lahko predstavljala udarec za Grčijo, če bo njegovo okrevanje trajalo dlje kot do druge polovice marca. Grčija si bo mesto na EP v Nemčiji skušala priboriti v skupini C proti Gruziji, Kazahstanu in Luksemburgu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice