Šport > Nogomet
169 ogledov

Lep korak Liverpoola k finalu

Liverpool Epa
Liverpool do lepe popotnice proti Villarrealu.

Nogometaši Liverpoola so na prvi polfinalni tekmi lige prvakov premagali Villarreal z 2:0 (0:0). Liverpool in njegov trener Jürgen Klopp sta že imela izkušnje z rumeno podmornico v evropskih tekmovanjih. V sezoni 2015/16 sta se ekipi srečali v polfinalu evropske lige, takrat je doma Liverpool slavil s 3:0, v gosteh pa izgubil z 0:1.

Tako kot takrat so bili tudi tokrat rdeči favoriti, vlogo pa so na domačem Anfieldu tudi upravičili. Prišli so do lepe zmage, k njej so največ prispevali v uvodu drugega polčasa, ko so dosegli oba zadetka.

Že v torek je Manchester City v drugem polfinalu doma ugnal Real Madrid s 4:3 (2:1). Povratni tekmi bosta 3. in 4. maja, finale pa bo 28. maja v Parizu.

Gabriel Jesus LP polfinale Šport Nora tekma, sedem zadetkov v Manchestru

Prvo nevarnejšo akcijo na tekmi so gledalci videli v 12. minuti, ko je Sadio Mane pred golom slabo streljal z glavo, malce pozneje je neuspešno poskusil še Luis Diaz, v 22. minuti pa je z desne strani streljal Jordan Henderson, toda gostujoči vratar je imel vse pod nadzorom ter je pustil žogi, da je zadela zunanji del vratnice.

Liverpool, ki je imel približno dve tretjini časa žogo v posesti, je v 27. minuti poskusil še prek Mohameda Salah, toda Egipčan je žogo poslal čez gol, tako kot slabih deset minut pozneje. Mane je znova poskusil v 33. minuti, a takrat se je žoga od Raula Albiola odbila malce mimo gola.

Dotlej najbližje zadetku pa je bil Thiago Alcantara v 42. minuti, ko je s strelom z razdalje zadel vratnico tik pod stičiščem s prečko.

V 50. minuti so sodniki, vlogo četrtega je opravljal Slavko Vinčić, razveljavili zadetek Fabinha zaradi prepovedanega položaja, tri minute pozneje pa so rdeči dosegli regularen gol, Henderson je želel poslati žogo z desne strani v šestnajsterec, ta se je rahlo odbila od Pervisa Estupinana in nato prevarala še vratarja Geronima Rullija, ki se jo je še dotaknil, vendar premalo, da bi preprečil gol.

V 55. minuti je bilo že 2:0, ko je iz bližine zadel Sadio Mane.

Liverpool | Avtor: Epa Epa

Liverpool je še nadaljeval z napadi in v 68. minuti je Luis Diaz zapravil še eno priložnost za domače.

Pozneje so domači igro malce umirili, gosti pa v napadu niso naredili ničesar konkretnega, sprožili so vsega en strel na tekmi in še tega ne v okvir vrat.

 

Liga prvakov, polfinale, prva tekma:

Liverpool : Villarreal  2:0 (0:0)
Estupinan 53./ag, Mane 55.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice