Šport > Nogomet
2525 ogledov

Pri Olimpiji ogorčeni: "To je sramotno!"

Olimpija Ljubljana
Vodstvo ljubljanske Olimpije se je ostro odzvalo na obtožbe nekaterih posameznikov, da je v primerjavi z drugimi slovenskimi nogometnimi prvoligaši v priviligiranem položaju ter da so njeni uspehi plod sodniških zarot. Zavoljo tega je Nogometni zvezi Slovenije, Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije in domačim medijem poslalo odprto pismo.

"Zdi se nam zaskrbljujoče in ponižujoče, da nekdanji sodnik brez pomislekov in brez dokazov mirno popljuva organizacijo, katere del je bil vrsto del. Da ji pripiše nepoštenost in pristranskost, pa je sramotno. Ob tem zatrdi, da česa takšnega ni občutil, a je to po njegovi oceni splošno znana resnica v sodniških krogih," je v odprtem pismu uvodoma zapisal ljubljanski klub, s čimer se je odzval na obtožbe nekdanjega stranskega sodnika Borisa Ploja.

Ta je v informativni oddaji na TV Slovenija 9. novembra spregovoril o sojenju na tekmah slovenskega prvenstva. Tedaj je Ploj med drugim dejal, da se "vse sporne zadeve praviloma dosojajo v korist Olimpije" in "da imajo vsi sodniki v podzavesti, da bodo v primeru, da oškodujejo Olimpijo, nekaj časa na hladnem."

V ljubljanski ekipi so prepričani, da se nekateri klubi in posamezniki trudijo dokazati, da je Olimpija privilegirana in da so njeni uspehi plod sodniških zarot, na kar so pred časom "namignili" tudi iz tabora njenih največjih tekmecev iz Maribora.

Damir Skomina Po derbiju Šport Spet v ospredju sodniške odločitve

V ljubljanskem klubu so ogorčeni nad dejstvom, da se sodniška organizacija in Nogometna zveza Slovenije nista odzvali na takšno grobo blatenje.

"Trditve, da so sodniki, ki ne sodijo v prid NK Olimpija Ljubljana, za to kaznovani, so resne obtožbe, mimo katerih v našem klubu žal ne moremo. Glede na to, da o tem, kdo sodi Olimpiji in ostalim klubom, odloča izključno sodniška organizacija, je po tem prispevku moč soditi, da prav ona izvaja pritisk na sodnike in jih sili, da sodijo v korist Olimpije," so zapisali v ljubljanski ekipi.

"Apeliramo na sodniško organizacijo in nogometno zvezo Slovenije, da tem sramotnim obtožbam naredi konec. V kolikor ni prepozno. Žalostno je namreč, da se v letu 2018 po tekmah med Mariborom in Olimpijo ter Olimpijo in Domžalami, na katerih je skupno padlo 11 golov, namesto o izjemnem nogometu pogovarjamo o sodnikih. Evropsko priznanih in uveljavljenih sodnikih," je zapisala ljubljanska ekipa, ki je v minili sezoni osvojila naslova državnega in pokalnega zmagovalca.

damir skomina Afera Šport Olimpija in Domžale obračunali na spletu, Skomina na udaru
Komentarjev 7
 • Avatar Wilissa
  Wilissa 23:58 12.november 2018.

  Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Dobrodošli = = > www.3xDate.top

 • izy 21:03 12.november 2018.

  In to ne samo na članski sceni v 1. ligi, celo v najmlajših selekcijah!

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 20:28 12.november 2018.

  Hudič je,če ti gdo pove resnico!! Žalostno je,da se v počasnih posnetkih lahko na lastne oči prepričamo,da so sodniki 12. igralec Olimpije!!