Šport > Nogomet
2335 ogledov

Šok za Arsenal! Poraz, grozljiva poškodba ter zvezdnikova vprašljiva prihodnost

Bernd Leno Profimedia
Brighton je v soboto šokiral Arsenal, a poraz ni bil edini udarec za moštvo iz Londona.

V soboto popoldne je Brighton gostil Arsenal in prišel do zmage ob koncu tekme. Že v prvem polčasu pa so topničarji doživeli šok ter ostali brez vratarja Bernda Lena, ki si je po trku s kasnejšim junakom tekme Nealom Maupayem poškodoval koleno in so ga na nosilih odnesli z igrišča.

Bernd Leno | Avtor: Profimedia Profimedia

Topničarji so sicer povedli v 68. minuti z golom Nicolasa Pepeja. Brighton, matični klub Jana Mlakarja, je izenačil v 75. minuti z golom Lewisa Dunka, do zmage pa prišel v peti minuti sodniškega dodatka, ko je zadel prav Maupay. Tekmo je sicer zaznamovalo tudi zelo neprepričljivo sojenje glavnega arbitra Martina Atkinsona, ki je Galebom močno olajšal pot do zmage.

Nadaljevanje sezone se za Arsenal tako sploh ne bi moglo slabše začeti. Po dveh tekmah so zbrali dva poraza, saj jih je že med tedno s kar 3:0 premagal Manchester City, prav tako pa so ostali brez treh pomembnih igralcev, dva sta zaradi poškodb že zaključila sezono. Pred Lenom sta se namreč na spisku poškodovanih igralcev znašla že Pablo Mari, ki je že odigral zadnjo tekmo v sezoni, ter Granit Xhaka, ki bo zaradi poškodbe gležnja manjkal nekaj tednov.

Pablo Mari | Avtor: Profimedia Profimedia

Omenjena trojica se je tako pridružila Callumu Chambersu, Cedricu Soaresu, Sokratisu Papastathopoulosu in Lucasi Torreiri, ki so bili izven pogona že pred omenjenima tekmama.

A številne poškodbe ter slabši rezultati trenutno sploh niso glavna težava navijačev Topničarjev, pač pa so to besede njihovega najboljšega igralca, gabonskega napadalca Pierre-Emerick Aubameyanga, ki je nedavno izjavil, da bo moral sprejeti najtežjo odločitev v karieri ter da je možno, da bo zapustil Arsenal.

Gabonca namreč za Arsenal veže pogodba le do leta 2021, tako da bo že čez eno let prost igralec. Če Arsenalu ne uspe podaljšati pogodbe s svojim prvim zvezdnikom, mu bo zagotovo glavna naloga, da napadalca še pravi čas proda ter na njem še kaj zasluži.

Pierre-Emerick Aubameyang Mestalla | Avtor: Epa Epa

"Do sedaj mi ni še nihče ničesar ponudil. S klubom sem se pred nekaj meseci sestal in le oni vejo, zakaj se še vedno ni nič premaknilo. To je prelomnica v moji karieri in želim biti odprt z vsemi stranmi, a zaenkrat še vedno ključe drži Arsenal," je izjavil 30-letni Gabonec, ki je s svojo izjavo precej prestrašil navijače Topničarjev, ki vsekakor upajo, da bodo še kar nekaj let lahko gledali enega najboljših napadalcev na svetu v barvah Asrenala.

"Na klubu je, da opravi svoj posel, nato pa bomo videli, kako bodo stvari potekale. To bo vsekakor zelo težka odločitev za sprejeti. Najtežja v karieri," je za francoske medije zaključil Aubameyang.

Izjemni Gabonec je sicer po prihodu iz Borussie Dortmund januarja 2018 za Arsenal nastopil na 98 tekmah, na katerih je dosegel 61 zadetkov. Pred začetkom korona-krize je glavni trener ekipe Mikel Arteta izjavil, da si ga želi zadržati za vsako ceno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice