Šport > Nogomet
329 ogledov

Takšna je nagrada za slovenskega trenerja

Simon Rožman Saša Despot
Simonu Rožmanu so podaljšali pogodbo.

Slovenskega trenerja Simona Rožmana pri Rijeki zelo cenijo, v klubu pa so se zdaj odločili, da izkoristijo opcijo v pogodbi, ki je reškemu klubu omogočila podaljšanje sodelovanja. Nekdanji trener Domžal in Celja ima zdaj veljavno pogodbo do leta 2024. 

"Še enkrat se zahvaljujem klubu za podporo, ta celotnemu strokovnemu štabu veliko pomeni. Verjamem, da bomo uspeli uresničiti zastavljene cilje. Želja je, da nadaljujemo po isti poti. V tem trenutku situacija morda ne izgleda najboljše, a smo vedeli, da bo prihajalo do vzponov in padcev. V klubu razmišljajo na enak način, vsi skupaj želimo razvijati vsebino na zelenici, promovirati mlade nogometaše, da bi klub lahko normalno deloval, pri tem pa ne smemo pozabiti na rezultatske ambicije. Poskušamo osvojiti kakšno lovoriko in igrati v evropskih tekmovanjih," je za spletno stran kluba dejal 37-letni Rožman.

Ta je reški klub prevzel septembra 2019, na koncu prve sezone pa osvojil hrvaški pokal, Rijeka je v finalu premagala Lokomotivo z 1:0, pred tem pa izločila favorizirani Dinamo. V prvenstvu je bil klub tretji, skozi kvalifikacije pa se je prebil v skupinski del Evropske lige.

Simon Rožman | Avtor: Profimedia Profimedia

Rijeka se je sicer po uvodni zmagi v spomladanskem delu hrvaške nogometne lige nad vodilnim Dinamom, znašla v krizi rezultatov in igre. Na Rujevici niso zmagali v prvenstvu od novembra lani, v drugem delu prvenstva so osvojili manj kot polovico možnih točk.

Rijeka je medtem izgubila priključek za Dinamom in trenutno drugim Osijekom, osem točk pa zaostajajo za tretjo Gorico, s katero v sredo igra zaostalo tekmo iz jesenskega dela prvenstva. Novi poraz na gostovanju v Veliki Gorici bi bržkone pomenil tudi slovo od boja za tretje mesto v hrvaškem prvenstvu, ki odpira vrata evropskih tekmovanj.

Četrto mesto pelje v Evropo le v primeru, da nekdo izmed prvih štirih na lestvici zmaga tudi v hrvaškem pokalu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice