Šport > Nogomet
662 ogledov

Tožilstvo: zdravnika kriva za smrt italijanskega reprezentanta

Davide Astori
Obtožnica v primeru smrti Davideja Astorija.

Italijansko tožilstvo je danes podalo obtožnico za povzročitev smrti iz malomarnosti proti dvema zdravnikoma, ki sta italijanskemu nogometašu Davideju Astoriju izdala potrdilo, da je zdrav. Astori je marca umrl med spanjem v hotelu v Vidmu, kjer je njegova ekipa Fiorentina prebivala pred tekmo z Udinesejem. Vzrok smrti je bil srčni zastoj.

Tožilstvo je danes podalo obtožnico zoper zdravnika, ki delata v bolnišnicah v Firencah in Cagliarju. Nogometašu sta izdala zdravniško potrdilo, da je zdrav in lahko igra, čeprav naj bi vedela, da ima težave s srcem oziroma da so preiskave pokazale nepravilnosti v delovanju srca.

Tožilstvo je ukrepalo nekaj dni zatem, ko je časnik iz Firenc La nazione objavil podatke zdravniških pregledov nogometaša iz let 2016 in 2017 oziroma izvidov EKG, ki kažejo nepravilnosti delovanja srca. Časnikarji so dokumentacijo medtem že predali tožilstvu.

davide astori | Avtor: Epa Epa

Astori, ki je umrl pri komaj 31 letih, je za Italijo odigral 14 tekem, poleg Fiorentine pa je bil v karieri član Milana, Pizzighetoneja, Cremoneseja, Calgarija in Rome. Fiorentina in Cagliari sta se po njegovi smrti odločila, da v njunih ekipah nihče nikoli več ne bo nosil številke 13, ki jo je pri obeh imel preminuli Astori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice