Šport
243 ogledov

Obtoženi posiljevalec le ne bo okrepil naših prvakov, vrača se reprezentant

Ricardo Calvo Facebook
Gregor Ropret se vrača v odbojkarski klub ACH Volley, nič ne bo od kubanskega reprezentanta.

Kubanec Ricardo Calvo ne bo diktiral napadu oranžnih zmajev, kot je bilo sprva predvideno. Zaradi nemogočih okoliščin v zvezi z izdajo vizuma zaradi koronavirusa sta se klub in igralec dogovorila za prekinitev pogodbe.

Klub tako ne bo okrepil kubanski reprezentant, ki ga spremlja zelo temačna preteklost. Calvo je bil namreč leta 2016 skupaj še s tremi takratnimi kubanskimi reprezentanti na Finskem obsojen posilstva.

Ricardo Calvo | Avtor: Epa Epa

Finska policija je po dogodku v Tampereju julija 2016 pridržala kar osem članov kubanske reprezentance, od tega jih je prvostopenjsko sodišče pet obsodilo za skupinsko posilstvo 35-letne ženske. Štirje, med njimi Calvo, so prejeli pet let zaporne kazni, eden pa tri leta in pol zapora.

Junija 2017 je prizivno sodišče v Turkuju enega izmed peterice zaradi pomanjkanja dokazov oprostilo, ostalim pa je kazen znižalo. Calvu je tako bila dosojena zaporna kazen treh let in pol, je še poročal BBC.

 

Vrnitev evropskega podprvaka

V odbojkarski klub ACH Volley pa se vrača slovenski reprezentant Gregor Ropret, so zapisali na spletni strani serijskih slovenskih prvakov.

Po odhodu iz ljubljanske ekipe je igral v Avstriji, Turčiji, na Češkem in nazadnje v Franciji pri ekipi Nantes Reze. Kariero je sicer prvotno nameraval nadaljevati pri francoskem klubu Rennes, a do dogovora na koncu ni prišlo.

"Tam je bila letos res popolna zmešnjava. Ekipi, ki naj bi se borila za prvaka Francije, se je zaradi finančne nediscipline na koncu zgodil najbolj črn scenarij. Finančna komisija jim ni podelila licence za prvo ligo, kar najbrž pomeni selitev kluba v drugo ali tretjo ligo, ni pa izključeno niti, da se klub v celoti zapre," je razmere komentiral izkušeni Brezovčan.

Gregor Ropret | Avtor: Profimedia Profimedia

Veseli ga, da se po osmih letih znova vrača v Tivoli. "Po vseh težavah in negotovostih, ki jih je v športu povzročil koronavirus, je bila zame in predvsem za mojo družino tole daleč najboljša rešitev. Res bi se rad zahvalil vsem odgovornim v klubu, ki so naredili vse v svoji moči, da je do tega prestopa dejansko tudi prišlo."

Največji izziv mu predstavlja liga prvakov, predvsem pa sta ga za prihod prepričala ekipa in trener Matija Pleško. "Mislim, da je letošnja ekipa zelo kvalitetna. Prepričan sem, da se lahko z nekaj sreče in če ne bo poškodb, enakovredno kosamo z vsakim evropskim moštvom. O Plešku pa tudi ni potrebno izgubljati veliko besed. Gre za vrhunskega igralca, velikega borca, ki se ne boji nikogar, poleg tega pa je še dober prijatelj. Prepričan sem, da bo znal iz ekipe potegniti največ," je ob prihodu v ljubljanski klub dejal dvakratni dobitnik srebrnega odličja na evropskem prvenstvu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice