Šport
11635 ogledov

Umrl devetkratni svetovni rekorder

Michel Jazy Profimedia
Umrl nekdanji francoski atletski zvezdnik.

V 88. letu starosti je umrl nekdanji francoski atlet Michel Jazy, je sporočila francoska tiskovna agencija AFP. Jazy je v karieri postavil kar devet svetovnih rekordov na srednje proge in dvakrat postal evropski prvak. Ima tudi srebrno kolajno z olimpijskih iger v Rimu s teka na 1.500 metrov.

V času, ko še ni bilo svetovnih prvenstev v atletiki, je osvojil skoraj vse, kar se je osvojiti dalo. V zbirki mu je manjkala le zlata olimpijska kolajna. Najbližje je bil leta 1960 v Rimu, ko je bil srebrn. Bil je tudi devetkratni državni prvak na stezi in trikratni prvak v krosu. V Franciji je sredi prejšnjega stoletja veljal za enega najbolj izpostavljenih športnikov svojega časa ob kolesarju Jacquesu Anquetilu in umetnostnem drsalcu Alainu Calmatu, dodaja AFP.

Michel Jazy | Avtor: Profimedia Profimedia

"Sem skrušen. To je glede na vrednote, ki jih je predstavljal, velika izguba tako za svet atletike kot francosko zvezo, še posebej v letu olimpijskih iger v Parizu," je v izjavi za AFP dejal predsednik Francoske atletske zveze (FFA) Andre Giraud.

"Jazy je bil večji od francoskega športa, svoj pečat pa je pustil s številnimi rekordi in zmagami," pa je dodal nekdanji direktor FFA Pierre Weiss.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice