Šport
145 ogledov

Že po prvi vožnji ničla za Slovence

Manuel Feller Profimedia
Feller prvi zmagovalec Gurgla, Slovenca pred vrati finala

Avstrijec Manuel Feller je zmagovalec prve moške tekmovalne preizkušnje v sezoni 2023/24 svetovnega pokala v alpskem smučanju. Bil je najhitrejši na slalomu v Gurglu v Avstriji, ki je prvič gostil tekmovanje na najvišji tekmovalni ravni. Slovenca Štefan Hadalin in Tijan Marovt se nista uvrstila v finale.

Feller je z veliko prednostjo vodil že po prvi vožnji slaloma. Francoz Clement Noel je po prvi vožnji na drugem mestu zaostajal 94 stotink sekunde, zaostanek domačina iz dežele Ötzija na Tirolskem Fabia Gstreina na tretjem mestu pa je znašal 99 stotink sekunde.

A v finalu sta Noel in Gstrein zdrsnila po rezultatski lestvici. Trojno zmago so slavili domači slalomisti. Marco Schwarz je osvojil drugo mesto (+0,23), tretji je bil Michael Matt (+1,05). Schwarz je bil po prvi vožnji peti, Matt 17.

Hadalin in Marovt sta uvodno tekmo moške sezone začela s slabim startnim izhodiščem. Oba sta uspešno odpeljala prvo vožnjo od cilja do starta, vendar pa se v zahtevnih razmerah na že zdelani progi nista uvrstila v finale.

Hadalin je nastopil s startno številko 49 ter z velikim zaostankom 4,88 sekunde na 41. mestu zaostal za najboljšo trideseterico. Marovt, ki je startal kot 51., je bil več kot sekundo hitrejši od reprezentančnega kolega, vendar pa je bila njegova vožnja še vedno tri desetinke sekunde oddaljena od še enega nastopa. Zaostanek Marovta je na 34. mestu znašal 3,74 sekunde. Avstrijec Simon Rueland si je kot 30. finalno vstopnico zagotovil z zaostankom 3,41 sekunde.

Po treh odpovedih je šlo za prvo moško tekmovalno preizkušnjo v sezoni 2023/2. Oba moška smuka v Zermatt-Cervinii sta odpadla zaradi močnega vetra in sneženja. Moški veleslalom v Söldnu pa je odpihnil premočan veter.

Po Gurglu se bo sezona za moške nadaljevala v začetku decembra s smukoma in superveleslalomom v Beaver Creeku v ZDA. Moške preizkušnje v tehničnih disciplinah se bodo nadaljevale 9. in 10. decembra z veleslalomom in slalomom v Val d'Iseru v Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice