Šport > Zimski športi
1647 ogledov

Smučarke se le podale na progo, tako se je odrezala Ilka Štuhec

Ilka Štuhec Epa
Smučarke končno preizkusile progo pod Matterhornom, Štuhec ni bila v ospredju.

Alpske smučarke so po odpovedih zaradi vetra le dočakale premierni preizkus nove smukaške proge pod Matterhornom, kjer bosta v soboto in nedeljo uvodna ženska smuka nove sezone svetovnega pokala. Na startu prvega uradnega ženskega treninga smuka na novi progi Gran Becca je bila tudi Slovenka Ilka Štuhec, ki je vpisala 35. čas (+3,11).

Najhitrejšo linijo na 2910 metrov dolgi progi s startom v Zermattu v Švici na višini 3505 m nad morjem in ciljem v Cervinii v Italiji na višini 2804 metrov sta ubrali Avstrijki Christina Ager in Emily Schöpf, ki je za rojakinjo na vrhu seznama zaostala 24 stotink sekunde. Tretji čas treninga na tej progi je pripadel Nemki Kiri Weidle (+0,77).

Ilka Štuhec Zgodovinski smuk Šport Nove težave na najbolj kontroverzni postaji sezone

Štuhčeva po prvem preizkus proge ni bila zadovoljna. "Moram reči, da to danes več kot očitno ni bila moja najboljša vožnja, morala bi v bistvu že takoj od začetka bolj napadati in bi posledično nesla tudi več hitrosti čez ravnino, tako sem pa bolj 'hodila', bom temu rekla."

"Smuk sam po sebi ni ravno težek, kar ga v bistvu naredi še toliko težjega, ker je treba stvari res izpeljati perfektno. Malce je bil tudi izziv glede vidljivosti, ta se je spreminjala glede skokov, barve in vsega. Kakorkoli, preživela sem, vem kaj moram še popraviti, prostora za izboljšave je še zelo veliko. Upamo, da bo vreme sodelovalo in da bomo dobili še kakšno priložnost, da lahko izpopolnim svojo vožnjo po tej novi progi," je po treningu povedala Štuhčeva.

Pred premiernim čezmejnim smukom je v petek načrtovan še en trening.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:01 16.november 2023.

    Ilka Štukec in STA ? Nič od nič..

Sorodne novice