Šport > Zimski športi
2258 ogledov

Cene Prevc brez mesta v A-reprezentanci

cene prevc Epa
Znan je predlog skakalnih reprezentanc za olimpijsko zimo.

Na seji odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo so danes sprejeli sklepe in predloge za sestavo reprezentanc za sezono 2021/22. Moško vrsto bo še naprej vodil Robert Hrgota, v A-reprezentanci pa so Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Domen in Peter Prevc, Žiga Jelar, Timi Zajc in Tilen Bartol, zunaj je ostal tudi Cene Prevc.

Odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo se je prvič v novi sezoni zbral 7. aprila. "Seznanili smo se s poročili o pretekli sezoni, ki je bila ena izmed uspešnejših, ob vseh osvojenih medaljah na svetovnem prvenstvu pa je vrhunec veliki kristalni globus, ki ga je osvojila Nika Križnar," je za Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) uvodoma povedal predsednik zbora in odbora Ljubo Jasnič.

Ljubo Jasnič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Včeraj smo se sestali drugič, seja je bila dolga, temeljito smo prečesali vse, kar se je zgodilo in vse, kar načrtujemo. Lahko potrdim, da je bila minula sezona res ena najboljših, hkrati pa tudi zahtevnejših. Koronavirus je vplival na njen potek, na finančno strukturo, a vse smo uspešno premagali," je dodal Jasnič in povedal, da so sprejeli vse predloge glede sestav ekip v smučarskih skokih, torej tako za moško kot za žensko reprezentanco, pripombe so imeli pri načrtu za nordijsko kombinacijo.

Odbor je želel, da se nekatere stvari dopolnijo, popravijo do konca meseca, nato pa bo to šlo neposredno na zbor, ki bo maja. "Nordijska kombinacija oziroma njen razvoj je na nek način naša rak-rana. Po olimpijskih igrah 2018 smo želeli, da bi se razvoj odvijal hitreje, a se ne. Na mizi smo imeli predstavitev dosežkov v zadnjih desetih letih in ugotovili smo, da se ne razvijamo, kot bi se morali. Pred nami sta dva velika izziva, že prihodnje leto olimpijske igre v Pekingu in nato domače svetovno prvenstvo. Ne zatiskamo si oči tudi pred dogodki, ki niso pustili najboljše luči v skakalnih reprezentancah, a stvari se rešujejo," je še zatrdil Jasnič.

Ekipe mora potrditi še zbor, katerega seja je predvidena naslednji mesec.

* Moška A-reprezentanca:
- glavni trener: Robert Hrgota
- trener pomočnik: Gašper Berlot, Gašper Vodan
- trener svetovalec: Jani Grilc

Anže Lanišek, Mengeš
Bor Pavlovčič, Rateče Planica
Domen Prevc, Triglav Kranj
Peter Prevc, Triglav Kranj
Žiga Jelar, Triglav Kranj
Timi Zajc, Ljubno BTC
Tilen Bartol, Sam Ihan

* Ženska A-reprezentanca:
- glavni trener: Zoran Zupančič
- trener pomočnik: Anže Lavtižar

Urša Bogataj, Ilirija
Jerneja Brecl, Mislinja
Ema Klinec, Žiri
Katra Komar, Bohinj
Nika Križnar, Žiri
Špela Rogelj, Ilirija
Komentarjev 2
  • Baraba1952 06:55 24.april 2021.

    Gros in Jasnič grobarja.Jasnič odpira muzej planiških bund,ima jih pol bajte.

  • bogdan76 06:41 24.april 2021.

    JASNIČ KOT BIVŠI PARTIC V DANAŠNJEM ČASU NI MESTA V ŠPORTU,KER MENDA SMO ZAPUSTILI SOCIJALIZEM.

Sorodne novice