Šport > Zimski športi
5602 ogledov

Malysz komentiral potezo Stocha in Zyle: "Vem, da so bili jezni nanju, toda ..."

Aleksander Zniszczol Profimedia
Po odmevnem uspehu Poljaka se je pod drobnogledom znašla reakcija dveh njegovih izkušenejših kolegov.

Poljski smučarski skakalec Aleksander Zniszczol je s tretjim mestom na nedavni tekmi v Lahtiju dosegel svoj največji posamični uspeh v svetovnem pokalu, njegov veliki trenutek pa je nekoliko zasenčila reakcija moštvenih kolegov, ki nista prisostvovala slavju v izteku skakalnice, prav tako pa se kasneje nista udeležila podelitve nagrad, na kateri sta 29-letniku družbo na zmagovalnem odru delala zmagovalec Jan Hörl in drugouvrščeni Peter Prevc.

Peter Prevc Svetovni pokal Šport Peter Prevc znova blizu zmage

Po tekmi je bilo v medijih prelitega ogromno črnila o potezi Zniszczolovih izkušenih reprezentančni kolegov, Kamila Stocha in Piotra Zyle. Omenjena tekmovalca sta namreč po tem, ko se nista uspela uvrstiti v finalno serijo, kmalu zapustila prizorišče in se vrnila v hotel, da bi povrnila moči in se pripravila za vrnitev v domovino.

Zniszczol se je tako uspeha kariere veselil zgolj ob Macieju Kotu in Pawlu Wasku, ki sta se mu celo pridružila na zmagovalnem odru in mu tako pričarala občutek ekipnega duha.

Peter Prevc Delil mnenje Šport Malysz komentiral Prevca: "Nekateri ne vedo, kdaj je čas za slovo"

Odsotnost Stocha in Zyle je zmotila številne poljske navijače, čeprav je glavni trener reprezentance Thomas Thurnbichler povedal, da sta Zniszczolu čestitala v hotelu, kjer so se Poljaki kasneje zbrali na skupni večerji.

Svoj pogled na dogajanje v Lahtiju je zdaj delil še predsednik poljske smučarske zvez Adam Malysz.

"Vem, da je bila celotna ekipa malce jezna nanju, ker sta odšla. Po drugi strani pa je to odločitev vsakega posameznika. Razočarana sta bila, ker se jima na tekmi ni izšlo. Prav govoto sta si želela tudi počitka. Včasih se pač zgodi, da se športniki po celem dnevu na skakalnici, ko se jim nastop ne posreči, želijo samo čim prej vrniti v hotel, da bi se spočili in regenirali." 

Nika Prevc Trenutek resnice Šport Nika Prevc neomajna: "Še vedno vztrajam pri svoji trditvi"

"Kljub temu je danes vseeno nekakšen običaj, da se reprezentance skupaj veselijo v izteku skakalnice. Mislim, da to za skakalca niti ni tako pomembno. On je v tistem trenutku evforičen in uživa v tem, kar je naredil. Seveda je lepo ob sebi imeti nekoga, ki te potreplja po hrbtu in ti čestita za uspeh, toda menim, da za skakalca, ki si je pravkar zagotovil stopničke, to ni bistvenega pomena" meni Malysz.

norveški skakalci Pogrom Šport Norvežani se bojijo vrnitve domov: "Upam, da nas ne bodo ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice