Šport > Zimski športi
2794 ogledov

Nove težave na zgodovinski lokaciji, Ilka Štuhec brez smuka

Ilka Štuhec Epa
Odpovedan prvi smuk alpskih smučark pod Matterhornom.

Zaradi močnega vetra in slabe napovedi je bil odpovedan prvi od dveh smukov svetovnega pokala alpskih smučark pod Matterhornom v Zermattu v Švici s ciljem nad Cervinio v Italiji, načrtovan za danes, so sporočili organizatorji.

Žičnice zjutraj niso mogle zagnati, kot je bilo načrtovano, program pred tekmo z ogledom je bil sprva prestavljen, tekma pa prestavljena na 12.30 namesto ob 11.45. Ob 10.15 je bila sprejeta dokončna odločitev o odpovedi smuka.

Prejšnji teden so alpski smučarji lahko opravili le en trening pod Matterhornom, drugi načrtovani trening in dve tekmi pa so odpovedali zaradi premočnega vetra ter obilnega sneženja ped tem.

Ženskam je bil doslej omogočen le eden izmed treh treningov. Druga tekma je predvidena v nedeljo ob 11.45.

Že v prejšnji sezoni ni bilo mogoče izvesti nobene tekme na tem novem prizorišču svetovnega pokala. Organizatorji so se namreč lani oktobra soočali s povsem drugačnimi izzivi kot letos. Dva moška in dva ženska smuka so odpovedali zaradi pomanjkanja snega.

Gre za edinstveno prizorišče z najvišjo ležečo progo na ledeniku s startom v Švici in ciljem v Italiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice