Šport > Zimski športi
36030 ogledov

Slovenski skakalci spet na udaru

Lovro Kos Epa
Italijan zasliševal Kosa, vzrok spet Slatnarjevo okovje.

Tretja tekma na novoletni turneji se ni končala povsem po slovenskih željah. Lovro Kos, ki mu je dobro kazalo tudi v skupnem seštevku turneje, je v prvi seriji pri doskoku storil napako in padel. Kljub temu se mu je uspelo uvrstiti v drugo serijo. 

"Nisem bil najbolj pozoren, presenetilo me je in sem padel. Nič takega," je padec po skoku dolgem 136 metrov, za TV Slovenija komentiral Lovro Kos. Padec pa je vzbudil pozornost vodje svetovnega pokala Sandra Pertileja, ki ga je – sodeč po njegovem komentarju – zmotilo novo Slatnarjevo okovje. "Rekel je, da je gledal posnetek in videl, da se je sneg zatikal v vez in da misli, da je tudi to mogoče vzrok. Rekel sem, da je bila to čisto moja napaka, ker sem pristal na zadnjo nogo in je bila vsa teža na zadnji nogi. Ko mi jo je vzelo, je bilo konec," je pojasnil Kos. 

Nick Fairall Usodni trenutek Šport Največja tragedija v zgodovini novoletne turneje

Slatnarjevo novo okovje precej razburja ostale ekipe. Peter Slatnar je pred časom že razkril, kakšne pritiske so zaradi oblike okovja nanj vršili iz nemške ekipe. "Stvar je nato kar potihnila, saj se zavedajo, da vem, kje goljufajo," je dejal.

Da je uspeh slovenskih orlov trn v peti skakalnim velesilam, je jasno tudi iz zahteve Mednarodne smučarske zveze (Fis), da morajo tekmovalci nove vezi odstraniti s smuči najpozneje do 9. januarja. 

Peter Slatnar | Avtor: Profimedia Profimedia

Še zadnja tekma novoletne turneje

Skakalce danes na istem prizorišču čaka še zadnja tekma. Zlati orel se nasmiha Japoncu Kobajašiju, Kos je v skupnem seštevku turneje na sedmem mestu. Tekma se danes začne ob 17.30, kvalifikacije pa tri ure prej. Skakalna karavana pa tudi prihajajoči konec tedna ostaja v Bischofshofnu, kjer bosta konec tedna na sporedu še posamična in ekipna tekma. 

Cene Prevc Kdo je glavni krivec Šport Noro, koga so Poljaki obtožili za grozljiv Prevčev padec, Norvežani nasprotujejo

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 3
  • Avatar Malliosena
    Malliosena 00:22 07.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • duc1 19:51 06.januar 2022.

    Kaj čaka naša smučarska zveza,mogoče limone.Res so pravi usraneti,ki ne upajo nič.

  • Marissa_Davis 09:21 06.januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice